• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #763498  autor: MrFoto997
 17 lis 2014, 10:35
Witam wszystkich, jestem od paru dni posiadaczem LG G2 mini , nie wiem czy jestem przewrażliwiony czy tak ma byc ....do rzeczy , przez przypadek puknąłem telefonem o nogę (nie było to mocne uderzenie) a że było bardzo cicho w pomieszczeniu którym byłem to usłyszałem jakiś dziwny dźwięk jakby coś było luźne..... no i oczywiście nie dawało mi to spokoju więc zacząłem swoje testy....tzn. kiedy trzymam telefon w dłoni i uderzę nim lekko o drugą dłoń to coś tam w nim lekko zabrzęczy...gdzieś w okolicach kamerki (góra telefonu) i teraz pytanie co to może być, czy jakaś wibracja czy coś podobnego czy po prostu coś jest oberwane w telefonie ??? Od razu zaznaczę że uderzenie o nogę czy pukanie o rękę nie mogło uszkodzić telefonu bo zwyczajnie nie było takiej siły.......a telefon nigdy nie upadł, zbyt pedantycznie podchodzę do tych tematów, więc jak ktoś by mógł swojego G2 mini lekko o dłoń.... to będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam

#763499  autor: Niezgodna7
 17 lis 2014, 10:38
Zanim ktoś się puknie, to Ty międzyczasie zrób testy foto : krajobraz, twarz, tekst, i bardzo blisko tekst.
Jeśli nie ma problemu, dasz radę z tym żyć
:- )

#763501  autor: MrFoto997
 17 lis 2014, 10:54
Żeby nie wprowadzać niepotrzebnego zamieszania i paniki....nie chodzi o uderzenie telefonu tylko lekkie klepnięcie o dłoń(niejednokrotnie mocniej się puka telefonem odkładając go na półkę) , kiedyś w nokii zauważyłem podobny objaw....telefon jak najbardziej działa ok .... to jest taki sprężynujący jak gdyby dzwięk.....na pewno nic w nim luźno nie lata.....będzie mnie to trapiło póki ktoś z Was nie powie mi co to może być ...

[ Dodano: 2014-11-17, 20:01 ]
Dla wszystkich mających w przyszłości podobny dylemat....... to tak to jest normalne , byłem w salonie , sprawdziłem na takim samym modelu , mało tego , telefony innych producentów też mają podobny objaw brzęczenia , nie wszystkie oczywiście ale zjawisko się powtarza.....to oznacza tylko jedno ....jestem przewrażliwiony i chyba muszę to zacząć leczyć (sam to zauważyłem) ... podobnie się doszukiwałem jak kupiłem lustrzankę i tym podobne rzeczy....także przepraszam za trucie tyłka...... temat zamknięty.
 #766211  autor: mofom
 29 lis 2014, 22:47
pewnie muchy się zagnieździły... ;-)
tak btw to lg g2 mini to niczego sobie fonik, tylko czemu tak żre baterię?
 #767300  autor: Spioszek
 03 gru 2014, 17:07
Tak szybko żre baterie? słyszałem że to Samsungi S4 mini mają dużo większy apetyt na prąd...
 #767759  autor: Janek99
 05 gru 2014, 00:03
mofom pisze:pewnie muchy się zagnieździły... ;-)
tak btw to lg g2 mini to niczego sobie fonik, tylko czemu tak żre baterię?
źfre baterie?
Moi znajomi posiadają i im nie żre, są zadowoleni z bateri..