• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #705123  autor: Klaydiy
 20 mar 2014, 16:08
Witam wszystkich serdecznie :) mam tylko jedno nieskomplikowane pytanie, czy ktoś z Was orientuje się może czy do telefonu LG L9 II konieczne jest posiadanie włączonego transferu danych przez cały czas? Słyszałam, że w niektórych modelach jest to konieczne ze względu na przeprowadzane aktualizacje? Proszę bardzo o odpowiedz!

#705128  autor: Morvius
 20 mar 2014, 16:20
aktualizacje robisz raz na jakiś czas jeśli chodzi o aplikacje itd. to jest android i jak raz dziennie pod wieczór zajrzysz na stronę google play to nic się nie stanie ;)

Klasyczny obserwator wątku.

#705135  autor: Klaydiy
 20 mar 2014, 16:32
tak, rozumiem ;) tylko chodzi mi o to czy.. np. w takim Xperai Z1 internet musi byc włączony cały czas, albo nawet włącza się sam, chodzi tu o transfer danych, nie wi-fi i robi to automatycznie, więc jeśli ktoś nie ma nieograniczonego pakietu internetowego, troche lipa.. i zastanawiam się czy w LG L9 II też tak jest?

#705138  autor: KA
 20 mar 2014, 16:48
Może tak: nie jest konieczne, ale zalecane. Zastanów się dobrze nad wyborem telefonu, bo posiadanie smartfona bez dużego pakietu danych z lejkiem mija się z celem. W zasadzie taki telefon "istnieje" tylko, jeśli jest podłączony do sieci. Do dzwonienia są inne aparaty, choć już coraz mniej.

#705148  autor: Morvius
 20 mar 2014, 17:31
mniej więcej na aktualizacje i dodatkowe używanie internetu w smarcie zabiera ok 2gb miesięcznie ( na moim przykładzie). aktualizowałem to co mi odpowiadało raz na jakiś czas i niezależnie od aplikacji. czyli np programy i ważne aplikacje miały pierwszeństwo a gry jak mi się podobało na koniec mies. sam zatwierdzałem to co ma się pobrać. według mnie też telefon nie powinien sam uruchamiać transmisji danych dlatego, że nie każdy ma internet w telefonie a samo jak się włączy to dolicza do abonamentu lub pobiera z konta pieniążki a to nie byłoby fajniuśne :D

Klasyczny obserwator wątku.

#705187  autor: Klaydiy
 20 mar 2014, 20:47
okej, dzięki wielkie ;)

#705839  autor: maniek89
 24 mar 2014, 21:52
Nie musisz miec włączonej stałej synchronizacji danych. Ja przykladowo kiedy telefonu nie używam internet wyłączam. To jedno dotkniecie ikonki. Kiedy chce skorzystac - łączę. Aktualizacje oprogramowania można ustawić po wofo więc nawet jak skorzystasz z pakietu od operatora to telefon nie pobierze nic bez twojej wiedzy. wracasz do domu - podpinasz tel pod wifi i aktualizuje aplikacje a pakiet danych od operatora masz w calosci na serfowanie. Wcale nie jest powiedziane że skoro masz smartfona to musisz byc online non stop. Przeciez jeśli telefon jest w kieszeni lub torbie to transfer danych w tym momencie potzrebny nie jest :) To juz zależy od potrzeb.