• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #299738  autor: ManieQ
 25 lis 2008, 17:26
Witam. Kupiłem ten telefonik, jest bardzo fajny tylko mam z nim jeden, a raczej dwa problemy. Da się zrobić tak, żeby w grze tak obrócić ekran, żeby przy rozsuniętej klawiaturce ekran był że tak powiem na wprost. Po prostu żeby obrócić ekran o 90 stopni żeby grać normalnie a nie wykrzywiać głowę :P. Drugie pytanie jest takie, że kupiłem telefon na allegro, a w sofcie nie ma normalnie gg, a powinno chyba być. A jak pobieram z neta, to jest ono w wersji pionowej, a wiadomo że lepiej by się pisało w poziomie (podobny problem jak w pytaniu 1). Z góry dzięki za pomoc.

#299777  autor: vinc
 25 lis 2008, 19:29
ManieQ pisze:Da się zrobić tak, żeby w grze tak obrócić ekran, żeby przy rozsuniętej klawiaturce ekran był że tak powiem na wprost. Po prostu żeby obrócić ekran o 90 stopni żeby grać normalnie a nie wykrzywiać głowę
By zaistniała taka możliwość gra musiała by być przystosowana do tego modelu.
ManieQ pisze:rugie pytanie jest takie, że kupiłem telefon na allegro, a w sofcie nie ma normalnie gg, a powinno chyba być.
Producenci sami z siebie nie instalują GG :wink:
ManieQ pisze:ak pobieram z neta, to jest ono w wersji pionowej, a wiadomo że lepiej by się pisało w poziomie
Wiadomo, że lepiej, ale wygląda na to, że mobilne gg nie działa w tym telefonie w trybie landscape.

Obrazek

#299784  autor: Miłoch
 25 lis 2008, 19:43
nie wiem czy to po moze ale jak mialem nokie n93 to heyeh gg samo sie przystosowalo jak obrucilem ekran do pozycji/trybu landscape

Nokia3310=>Nokia 5510=>SE T610 [jeb**i złodzieje]=>Nokia 3310=>Siemens S55=>Siemens C65=>Sagem myx5-2v=>Sagem myx6-2 + Nokia 8210=> Samsung z400=> Nokia N93=> Lg KE970 Shine=> Nokia 6310=> Lg KU990=> SE k750i => Nokia 6220c => Lg Gw620 => SE X10 mini pro

#299797  autor: ManieQ
 25 lis 2008, 20:23
vinc pisze: Producenci sami z siebie nie instalują GG :wink:
Właśnie że w tym modelu powinno być zainstalowane... ten model wspiera gadu gadu, a ja nie miałem a ściągając z neta jest lipa.

#299860  autor: vinc
 26 lis 2008, 07:59
ManieQ pisze:
vinc pisze: Producenci sami z siebie nie instalują GG :wink:
Właśnie że w tym modelu powinno być zainstalowane... ten model wspiera gadu gadu, a ja nie miałem a ściągając z neta jest lipa.
Wyobraź sobie, że producent sam z siebie nie wgrywa GG. Jednak jak już miało być zainstalowane to w sofcie dedykowanym przez danego operatora. Gdzie kupiłeś telefon? Jeśli na allegro to pewnie był targany z zagranicy i GG nie będzie miał.

Obrazek

#299938  autor: ManieQ
 26 lis 2008, 17:30
Telefon kupiłem w polsce bez simlocka, czyli wychodziłoby na to, że to gg jest tylko na sofcie orange polskim, a jeśli wgram tego softa, to stracę gwarancję?

#299957  autor: vinc
 26 lis 2008, 20:08
ManieQ pisze:czyli wychodziłoby na to, że to gg jest tylko na sofcie orange polskim
Pewnie na sofcie Ery też jest GG.
ManieQ pisze:jeśli wgram tego softa, to stracę gwarancję?
Tak, ale jeśli nie padnie Ci telefon totalnie to czysty soft zawsze można wgrać ponownie. Jednak zawsze jest ryzyko ;)

Obrazek

#346442  autor: ram01
 14 lip 2009, 00:27
vinc pisze:Pewnie na sofcie Ery też jest GG.
Zdziwisz się - nie ma w sofcie Ery zainstalowanego GG. Kupiłem ten telefon na Allegro, ma soft Ery, ale był bez simlocka. Żadna aplikacja GG nie chciała mi pójść w poziomym ekranie, więc pomyślałem, że ten soft daje wsparcie tylko dla EryGG... Postanowiłem kupić kartę Ery i samemu to sprawdzić. Przekonałem się, że wcale nie jest tak, jak myślałem... EraGG również nie chce się przerzucić na poziom :/ zastanawiam się, co zrobić, żeby to GG mi działało tak, jak powinno... Opera Mini mi działa tak, jak chce. Więc nie wiem już sam... Mógłbym wgrać nowy soft, obsługujący MGG, ale boję się utraty gwarancji na ten telefon... Istnieje więc jakiś inny sposób, nie tracąc gwarancji?

#346472  autor: kowcio
 14 lip 2009, 11:04
ram01 pisze:Mógłbym wgrać nowy soft, obsługujący MGG, ale boję się utraty gwarancji na ten telefon... Istnieje więc jakiś inny sposób, nie tracąc gwarancji?
Idziesz wprost do serwisu LG i prosisz ich o wgranie czystego softu, w ramach gwarancji. Przy odrobinie szczęścia zrobią to na miejscu, od ręki ;)

#346532  autor: ram01
 14 lip 2009, 14:50
Świetnie ^^ teraz tak się zastanawiam tylko, gdzie w Poznaniu znajdę serwis LG... co prawda na stronie LG znalazłem zakładkę o punktach serwisowych, na której było napisane mniej więcej coś takiego:

"Aby dowiedzieć się o najbliższyc punktach serwisowych, zadzwoń na infolinie...."

Znalazłem jeszcze jakiś punkt, ale tam chyba nie serwisują telefonów... Jedyne miejsce, jakie kojarzę z naprawami gwarancyjnymi i serwisami w Poznaniu, to Trial na Przemysłowej. Pytanie do osób bardziej zorientowanych - czy tam będę miał możliwość oddania swojego telefonu i zrobienia na miejscu? Czy jest jednak inny, specjalny serwis LG w P-niu, który zrobi mi to na miejscu? Wiem, że mógłbym sam podejść i się zapytać, ale nie mieszkam w samym Poznaniu - musiałbym specjalnie pojechać do miasta i się dowiadywać...

#346582  autor: kowcio
 14 lip 2009, 18:48
ram01, z tego co wiem, to oni tam naprawiają telefony na miejscu. Jak jeszcze tam byłem to oddawałem tam jeden telefon, bo to dość duży serwis- tylko chyba Nokii z tych popularnych nie serwisują. Acha, jeszcze musze powiedzieć- bardzo przyjemna atmosfera panuje tam. Nie robią jakichkolwiek problemów. Ale ja swój telefon tam serwisowałem już dawno, więc może ludzie się zmienili.

#346653  autor: ram01
 15 lip 2009, 00:00
robią na ogół elegancko. na razie zostawiałem tam tylko SE - za kazdym razem brali mi telefon na dwa tygodnie. ostatnim razem mi podpadli, bo zamiast mnie telefonicznie poinformowac, ze telefonu nie przyjeli do naprawy, to oddali go bez slowa po takim czasie, jakby faktycznie byl serwisowany... podejde i sprobuje cos zrobic. oby sie udalo ;)

[ Dodano: 2009-08-06, 15:41 ]
I cóż... poszedłem na Przemysłową do Triala. Tam mi powiedzieli, ze nie wymieniaja akurat w LGku softu i pokazali w instrukcji adres serwisu w Mławie... -.- nie uśmiecha mi się wysyłać kurierem telefonu i czekać 2 tygodnie, podczas, gdy moj problem mozna rozwiazac w kilkanascie minut ;/