Szukałem prostego telefonu taniego bez zbędnych bajerów.Cel Rozmowa i SMS:)Zakupiłem w ciemno LG A100.Zapakowałem kartę z Playa i jazda...
Kilka słów o telefonie.
Telefonik bardzo malutki i lekki.Klawiatura bardzo dobra jak na ten pułap cenowy.Nic jej nie mogę zarzucić.Wręcz stwierdzam ze lepszej nie widziałem w tak tanich telefonach...smsesy jadę z prędkością światła a mam go kilka chwil:)
Obudowa bardzo dobrze spasowana ,nic nie trzeszczy skrzypi itd....Tylna klapka mogla by być jednak zrobiona z takiego plastiku jak przód...a dali taka szara...Zle nie ma...ale mogło by to lepiej w czerni wyglądać.
Menu proste jak konstrukcja cepa.Nic tam prawie nie ma.Podstawowe opcje plus Kalendarz:)
Tapetki aż 2 do wyboru.Dźwięki połączeń 5 sztuk.Wszystkie tragiczne.Na max obudzi umarłego.Bardzo głośne.Na smsa 3 sztuki.
Wyświetlacz ok.Mały ale wszystko widać.Nie wiem jak w słońcu bo takowego nie ma puki co u mnie:)
Soft szybki,ale wchodząc w ostatnie połączenia tam jakoś dziwnie potrafi zwolnic.
W trakcie pisania sms zamiast słowa cofnij mam Uwaga "bezchmurnie"

Śmiesznie to wygląda trochę.....
O baterii jeszcze nic się nie wypowiem bo dziś go dostałem....Z tego co wyczytałem potrafi bardzo długo trzymać co mnie nie dziwi 950 mha na tak mały telefon to dużo....
Rozmowy.Bardzo dobre.Telefony za kilka stówek nie prezentują takiego poziomu jak tu...
Na ostatniej kresce bardzo głośne..aż w głowie trzeszczy...
Jako dodatek latarka.Nie jest tak mocna jak w samsungach seria solid ale po pijaku można poświecić na zamek od klucza czy tam kałuża:)
Jeśli twoim celem jest tylko rozmowa i pisanie SMS plus dobra bateria i resztę masz gdzieś...to jest to dobry wybór.
Sagem My-x1,Sagem mx5-2,SE K550i,Nokia 2330,1650,Samsung X510, i550,S3310,B2700,LG GU230,Nokia 6303i,N8