• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #530914  autor: ryke24
 26 sty 2012, 23:37
Szukałem prostego telefonu taniego bez zbędnych bajerów.Cel Rozmowa i SMS:)Zakupiłem w ciemno LG A100.Zapakowałem kartę z Playa i jazda...
Kilka słów o telefonie.
Telefonik bardzo malutki i lekki.Klawiatura bardzo dobra jak na ten pułap cenowy.Nic jej nie mogę zarzucić.Wręcz stwierdzam ze lepszej nie widziałem w tak tanich telefonach...smsesy jadę z prędkością światła a mam go kilka chwil:)
Obudowa bardzo dobrze spasowana ,nic nie trzeszczy skrzypi itd....Tylna klapka mogla by być jednak zrobiona z takiego plastiku jak przód...a dali taka szara...Zle nie ma...ale mogło by to lepiej w czerni wyglądać.

Menu proste jak konstrukcja cepa.Nic tam prawie nie ma.Podstawowe opcje plus Kalendarz:)
Tapetki aż 2 do wyboru.Dźwięki połączeń 5 sztuk.Wszystkie tragiczne.Na max obudzi umarłego.Bardzo głośne.Na smsa 3 sztuki.
Wyświetlacz ok.Mały ale wszystko widać.Nie wiem jak w słońcu bo takowego nie ma puki co u mnie:)
Soft szybki,ale wchodząc w ostatnie połączenia tam jakoś dziwnie potrafi zwolnic.
W trakcie pisania sms zamiast słowa cofnij mam Uwaga "bezchmurnie" :D Śmiesznie to wygląda trochę.....
O baterii jeszcze nic się nie wypowiem bo dziś go dostałem....Z tego co wyczytałem potrafi bardzo długo trzymać co mnie nie dziwi 950 mha na tak mały telefon to dużo....

Rozmowy.Bardzo dobre.Telefony za kilka stówek nie prezentują takiego poziomu jak tu...
Na ostatniej kresce bardzo głośne..aż w głowie trzeszczy...
Jako dodatek latarka.Nie jest tak mocna jak w samsungach seria solid ale po pijaku można poświecić na zamek od klucza czy tam kałuża:)

Jeśli twoim celem jest tylko rozmowa i pisanie SMS plus dobra bateria i resztę masz gdzieś...to jest to dobry wybór.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2012, 23:47 przez ryke24, łącznie zmieniany 1 raz.

Sagem My-x1,Sagem mx5-2,SE K550i,Nokia 2330,1650,Samsung X510, i550,S3310,B2700,LG GU230,Nokia 6303i,N8

#531791  autor: Gitarka
 31 sty 2012, 09:11
Kupywałam raz taki na prezent chrześniaczce. Jest z niego zadowolona, to dość prostu nieskomplikowany telefon bez bajerów. A bateria faktycznie długo trzyma, co jest dużym plusem tego telefonu.

#532046  autor: Alek06
 01 lut 2012, 13:04
Z tego co teraz widać coraz wiecej osób decyduje sie na telefony LG. A w sumie też nie ma się czemu dziwić, ponieważ telefony sa naprawde dobre i co ważne, można spokojnie porównac je z drozszymi i znanymi markami telefonów.

#532058  autor: Maniiiek
 01 lut 2012, 13:39
Alek06, bo jakość rozmów obecnie w LG jest chyba najlepsza. I to tych najtańszych.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#534975  autor: ryke24
 14 lut 2012, 21:09
Trochę czasu eksploatacji i kilka słów kolejnych:
-Bateria bardzo wytrzymała: 14 dni,jakieś 50 sms wysłanych,kilka odebranych,30 minut latarki(wymiana akumulatora w aucie wieczorem;),rozmowy 46 minut...
-długie smsy wyraźnie spowalniają soft w trakcie pisania,im więcej znaków tym bardziej wolno się to wyświetla
-wskaźnik poziomu naładowania 3 kreski....jak ci spadnie jedna kreska zacznij powoli się rozglądać za ładowarka,kolejne dwie spadną w ciągu 1-2 dni;)
-Zasięg trudno wyczuć..wszędzie mam max.Ale to Lg on tak lubi,albo masz max albo nagle nie masz nic;)
-Jakość rozmowy naprawdę przyzwoita.Szkoda ze w n8 nie można tak głośności podbić...:(Tu na 2 kresce już jest raczej głośniej niż w n8 na max...

Sagem My-x1,Sagem mx5-2,SE K550i,Nokia 2330,1650,Samsung X510, i550,S3310,B2700,LG GU230,Nokia 6303i,N8

#564810  autor: kowcio
 02 lip 2012, 20:44
Ja miałem tego LG i nie uważam go za dobry telefon. Bardzo lubię LG, ale to nie to. Może bateria super, ekran nie taki zły, jakość rozmów dobra, ale pisanie SMSów było na nim okropne, zwłaszcza ze słownikiem. Nie odpowiadało mi.
Poza tym, głupie błedy w sofcie (już nie mówię o tłumaczeniu), ale też nie pamiętam dokładnie co. Może być dobry jak ktoś tylko chce gadać i gadać, ale LG nie pokazał tego, na co ich stać! A stać ich na wiele, bo miałem GU230 i to był jeden z moich najlepszych telefonów! A miałem ich kilkaset (nie żartuję, testówek dużo było). Tutaj czegoś mi brakowało... Lepiej dołożyć do A225.

#565557  autor: prefix
 05 lip 2012, 11:51
LG robi ostatnio bardzo dobrej jakości telefony zarówno pod względem technologicznym jak i designerskim, poza tym są bardzo innowacyjni, co chwila stosują jakieś nowinki technologiczne w swoich komórkach, wiec jak dla mnie firma na chwilę obecną robi jedne z lepszych komórek.

#565566  autor: Alek06
 05 lip 2012, 12:45
Maniiiek pisze:Alek06, bo jakość rozmów obecnie w LG jest chyba najlepsza. I to tych najtańszych.
Byc moze tak własnie jest ;)
no ale też mamy tu duzy wybór róznych modeli i zawsze cos mozna wybrac. To juz nie jest to samo LG co kiedys, moim zdaniem znacznie wystrzelili w góre.

#565570  autor: prefix
 05 lip 2012, 13:03
patrząc na to co jeszcze kilak lat temu prezentowali nie ma w ogóle porównania, ich telefony stały się bardzo zaawansowane technologicznie i innowacyjne względem konkurencji. To już niczym nie przypomina telefonów LG jeszcze sprzed kilku lat, ale niestety ludzie za bardzo kierują się przyjętymi stereotypami i dlatego nie dostrzegają zmian jakie zaszły w LG, na półce gsm.

#565786  autor: Gitarka
 06 lip 2012, 08:49
kowcio pisze: Poza tym, głupie błedy w sofcie (już nie mówię o tłumaczeniu), ale też nie pamiętam dokładnie co. Może być dobry jak ktoś tylko chce gadać i gadać, ale LG nie pokazał tego, na co ich stać! A stać ich na wiele, bo miałem GU230 i to był jeden z moich najlepszych telefonów! A miałem ich kilkaset (nie żartuję, testówek dużo było). Tutaj czegoś mi brakowało... Lepiej dołożyć do A225.
Soft? ale co dokładnie, ja jak juz pisałam kupywałam ten telefon chrześniaczce. Ma go do dnia dzisiejszego, na soft nie narzeka, wręcz przeciwnie, jest bardzo zadowolona.
Nie bardzo rozumiem co LG miał niby więcej pokazać, sa telefony z lepszymi parametrami i gorszymi. I są też ludzie, którzy wola mieć lepsze parametry, ale są też tacy dla których nie ważne są super parametry, a np. tylko bateria i dobry design. Myśle, ze ten telefon jest dobry dla mniej wymagających.

#565841  autor: kowcio
 06 lip 2012, 11:16
Ja już nie pamiętam. Coś mi nie pasowało, a ja tam LG lubię. Wolę ich telefony z nieco wyższej półki, wygodniej mi się je obsługuje. Ale to może kwestia indywidualna :)

#565851  autor: mawian
 06 lip 2012, 11:50
Czytałam o LG A100, jest sporo pozytywnych opinii,że prosty w obsłudze,nie ma co prawda dołączonych niesamowitych opcji, ale czego można oczekiwać po tak niewielkiej cenie.A co myślicie o

[ Dodano: 2012-07-06, 11:51 ]
Nie dokończyłam chciałam się zapytać co myślicie o LG A 110?

#566384  autor: Gitarka
 09 lip 2012, 08:47
kowcio pisze:Ja już nie pamiętam. Coś mi nie pasowało, a ja tam LG lubię. Wolę ich telefony z nieco wyższej półki, wygodniej mi się je obsługuje. Ale to może kwestia indywidualna :)
O to tak jak ja, też wole te z wyższej półki :)

mawian- zalezy kto co potrzebuje, według mnie A110 też jest fajny, ma dobra baterie 950mAh, według danych jakie można znaleźć wytrzymuje 800h, ale to wiadomo trzeba by go wtedy wogóle nie używać żeby tyle wytrzymał. W sumie nie ma za dużo funkcji, ale jak ktoś potrzebuje tylko do dzwonienia i smsowania to jest dobry

#567134  autor: prefix
 12 lip 2012, 15:28
na półce gsm u LG można zarówno znaleźć telefony te lepsze z bajerami, jak i te bez zbędnych dodatków, ja uważam, ze bardzo dobrze że jest taki przestrzał bo wtedy jest większy wybór, pamiętajcie że nie wszyscy użytkownicy to młodzi żądni zaawansowanych technologicznie telefonów.