Witam!
W czerwcu zakupiłem telefon GT500 za 340 złotych. Właściciel telefonu mi powiedział, ze od kogoś go kupił, czyli był 2 właścicielem. Sprzedawca mi powiedział, że poprzedni właściciel miał sprawdzić telefon u siebie w domu a później miał podejść aby podbić kartę gwarancyjną. Ale zgubił paragon i nie mógł podbić. Poużywał trochę i go sprzedał.
Jak ktoś się zagubił:
salon Ery -> 1 właściciel -> zgubił paragon -> sprzedał telefon -> 2 właściciel -> 2 miesiące i sprzedał -> 3 właściciel - Ja.
W końcu ten drugi właściciel też chciał sprzedać, bo miał kolejny wydatek - nowa karta graficzna. 340 złotych jak za taki model - dla mnie okazja. Sprzedawcą okazał się mój sąsiad. Teraz sam chciałbym sprzedać ten telefon z powodu nadmiernego dbania o niego - co chwila go wycieram z odcisków palca, żeby sprawdzić czy nie jest zbytnio porysowany no i żeby było coś widać w słoneczny dzień. Zarobiłem ostatnio z 300 złotych i chciałbym sprzedać teraz tego LG GT500 ale raczej bez dowodu zakupu nikt go nie kupi :/
Czy jakoś w salonie Ery w moim mieście mogę się doprosić wypisania karty gwarancyjnej po rozpoznaniu kodu IMEI? Sprawdzając nie ma go w bazie danych (
http://www.numberingplans.com/?page=analysis&sub=imeinr ), ale również sprawdziłem kod IMEI na jednej aukcji z dowodem zakupu i go też nie ma w bazie danych.
Przed samą sprzedażą oddałbym go na tą gwarancje w celu wymienienia digitalizera, ponieważ od nowości w każdym modelu jest odklejony w lewym dolnym rogu, a to zawsze jakaś wada mechaniczna. Co mam robić?