• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #390294  autor: Lokno22
 27 lut 2010, 18:48
Witam. Posiadam LG KP500. Ostatnio przestała mi działać ładowarka i słuchawki. Wysłałem telefon na gwarancję do serwisu, ale otrzymałem odpowiedź, że usterka jest z mojej winy. :( Telefon ma wyrwane ścieżki na płycie głównej. Na piśmie zwrotnym była informacja, że niezbedna jest wymiana płyty głownej co jest bardzo drogie. Mam pytanie czy rzeczywiście muszę wymieniać płytę główną czy można naprawić to w inny sposób? I czy można naładować baterię poza telefonem? :?
Ostatnio zmieniony 10 mar 2010, 22:23 przez Lokno22, łącznie zmieniany 1 raz.

#390297  autor: aizo
 27 lut 2010, 18:53
Lokno22 pisze:czy można naładować baterię poza telefonem?
W innym telefonie
Poza wyminą płyty raczej nie ma innego sposobu.Ale przejdź sie po komisach mozę ktoś Ci jakoś pomoże

Połączenie nie może być zrealizowane.

#390298  autor: kerim36
 27 lut 2010, 18:54
mozesz sprobowac to naprawic i o ile sciezki nie zostaly calkiem wyrwane to sie naprawi.

w serwisie nie podejmuja sie takich napraw tylko od razu proponuja wymiane plyty na nowa (co jest oczywiscie nie oplacalne dla wlasciciela sprzetu)

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#390329  autor: kowcio
 27 lut 2010, 21:18
Ja tam wątpię aby była konieczność wymiany płyty głównej. Mówią tak, bo jest najłatwiej i mozna sporo kaski natrzepać na tym. Jeśli tylko złącze jest uszkodzone, to wystarczy kupić nowe gniazdo i przylutować je. Ale przylutowac musi osoba mająca pojęcie o tym ;) Jakoś nie wierzę, żeby nie było możliwości przylutowania gniazda na płycie.

Tak w ogóle jakieś słabe są te złącza. W tym Cookie który ja mam te złącze budzi moje obawy od dłuższego czasu.