• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #347070  autor: Luli
 17 lip 2009, 17:02
Witam wszystkich serdecznie !

Mam LG Ku800 , kupiłem sobie adapter i słuchawki creative EP-630 po podłączeniu ich do telefonu , uzyskuję bardzo dziwny dźwięk. Jakby grało kino domowe bez subwoofera i połowy głośników ( inaczej nie umie tego opisać ) brakuje niskich tonów i dokładnej barwy dźwięku. Po niedociśnięciu wejścia do adaptera , dźwięk jest prawidłowy ale bardzo bardzo cichy.. Gdy dopnę do końca ( tak jak być powinno ) gra głośno , ale tak jak opisałem to wcześniej..

Co robić ? Bardzo dziękuje za pomoc ! POZDRAWIAM !
Ostatnio zmieniony 17 lip 2009, 20:59 przez Luli, łącznie zmieniany 1 raz.

#347076  autor: orson_dzi
 17 lip 2009, 17:22
Luli pisze:Co robić ?
Wyrzucić przejściówkę za 3.50zł z Allegro, jaką jak widzę po problemie posiadasz i zakupić w jakimkolwiek sklepie z elektroniką przejściówkę za 15zł ew. na Allegro słuchawki z przejściówką do LG za niewiele więcej.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#347085  autor: Luli
 17 lip 2009, 18:10
odpada wymiana słuchawek.. dałem za nie 60 zł , graja bardzo ładnie na n95...
Myślisz że inna przejściówka załatwi problem ?

#347089  autor: orson_dzi
 17 lip 2009, 18:35
Luli pisze:Myślisz że inna przejściówka załatwi problem ?
Jeśli to jest przejściówka taka, czyli ta, o której pisałem to jest to jej wina.

Najlepszy wyjściem będzie to, lub coś z tych dwóch: 1, 2.
To będzie najpewniejsze i na 100% będzie działać.
Albo też idź do jakiegoś sklepu z elektroniką, gdzie mają oddzielny dział przeznaczony na telefony, jak to ma miejsce np. w Euro albo Media Markt'cie i tam są zapakowane w plastikowe pudełka adaptery/przejściówki w cenie max 15zł.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#347093  autor: Luli
 17 lip 2009, 19:04
aha , dzięki za info.. w takim razie muszę się wybrać do jakiegoś sklepu i sprawdzić jak działa..