• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #342854  autor: faro666
 25 cze 2009, 16:30
Witam
Padł mi w telefonie ekran (czasem nie reaguje na dotyk, wciskam w jednym miejscu on reaguje w innym itp itd) i dowiedziałem się że serwis telefonów jest w Mławie :evil: Jestem z Warszawa telefon został zakupiony na Allegro od osoby która kupiła go za złotówkę na umowę w Play (więc pójście do salonu odpada, chyba że czegoś nie wiem) Zadzwoniłem do LG i powiedziano mi że mam wysłać telefon kurierem do Mławy :shock: :shock: :shock: to jest jakaś paranoja mam ponad rok gwarancji na telefon i mam jeszcze płacić za dostarczenie telefony do serwisu?!
Czy wysyłał ktoś do serwisu LG do Mławy swój telefon i może się podzielić informacjami na ten temat?
Pozdrawiam

#342858  autor: DevilishChaos
 25 cze 2009, 17:27
w kazdym salonie play mozesz taki telefon oddac na gwarancje (o ile ja masz). nie ma znaczenia czy jestes abonentem w play czy nie...

#342863  autor: bledos
 25 cze 2009, 17:55
A powiedział Ci ktoś, że masz to zrobić na swój koszt? Spójrz tu w warunki gwarancji telefonów komórkowych - gwarancja door to door, wyjaśnienie pod linkiem ;)

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#342895  autor: vinc
 25 cze 2009, 21:24
DevilishChaos oraz bledos mają rację wobec tego bez paniki :) możesz wybrać sposób w jaki telefon oddasz do serwisu w Mławie ;)

Obrazek

#342906  autor: faro666
 25 cze 2009, 21:52
czyli co dzwonie do jakiegokolwiek kuriera on przychodzi daje mu fon i potem mi go odsyłają. tak?

#342907  autor: vinc
 25 cze 2009, 21:59
faro666 pisze:czyli co dzwonie do jakiegokolwiek kuriera on przychodzi daje mu fon i potem mi go odsyłają. tak?
Kontaktujesz się z serwisem LG i oni zamawiają kuriera ;) Pewnie będzie to UPS :)

Obrazek

#342942  autor: bledos
 25 cze 2009, 23:34
faro666 pisze:czyli co dzwonie do jakiegokolwiek kuriera on przychodzi daje mu fon i potem mi go odsyłają. tak?
Oprócz telefonu i karty gwarancyjnej z dowodem zakupu nie zapomnij dołączyć opisu usterki, w miarę jasno i rzeczowo. Najlepiej, jak w piśmie zawrzesz numer IMEI telefonu i adres, żeby wiedzieli, komu odesłać (powinni mieć Ciebie jako nadawcę, ale przezorny zawsze ubezpieczony ;)) Co do kuriera to nie pamiętam dokładnie, kto to wozi (nie wiem czy przypadkiem nie DHL?), dlatego najlepiej skontaktować się z LG:
Kod: Zaznacz cały
0801 54 54 54*

022 454 54 54 **

* Infolinia ulgowa, koszt połączenia za 1 impuls według taryfy operatora.
** Infolinia płatna, opłata jak za połączenie do sieci telefonii stacjonarnej. 
zanim zamówisz kuriera, bo jak się pomylisz, to zapłacisz podwójnie za podróż telefonu... A po naprawie odeślą na Twój adres domowy, chyba że wyślesz z innego ;D

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9