• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #320099  autor: sajruss
 27 lut 2009, 18:07
Witam.
Mam pewien problem.. po ściągnięciu aplikacji java (*.jad, *.jar) poprzez wap następuje inicjalizacja (?) a po chwili otrzymuje komunikat "usługa sieci utracona". Niestety nie wiem co jest nie tak... jestem w sieci orange, a gprs/mms skonfigurowałem przez odpowiedni telekod. Aplikacja nie instaluje się do końca, ponieważ połączenie "urywa się" (usługa sieci utracona) Może to jakieś zabezpieczenia? Proszę o możliwą pomoc. Oczywiście dotyczy to telefonu takiego jak w temacie - Lg ku250.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2009, 18:13 przez sajruss, łącznie zmieniany 1 raz.

#320183  autor: kowcio
 27 lut 2009, 22:56
Spróbuj wywalić tamte ustawienia WAP/Internet i wyślij nowe z tej strony. Pierw wyślij WAP i sprawdź jak działa, później wyślij ustawienia Internet w wypadku dalszego niepowodzenia.

#320280  autor: vinc
 28 lut 2009, 11:54
Przypadkiem aplikacja, którą pobrałeś nie jest kompatybilna z Twoim telefonem? Rozumiem, że internet w telefonie normalnie działa? ?

Obrazek