• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#314479  autor: aren
 31 sty 2009, 20:14
Mam pytanie: czy łącząc się i wyłączając funkcję a-GPS, czyli łącząc się tylko GPSem, programik potrzebuje neta i zżera nam kasę? Jeśli tak, to czy nie ma żadnego programu który ma w sobie mapki, a nie ściąga ich?

#319362  autor: Guciu
 23 lut 2009, 22:59
A ja mam z kolei inny problem.
Jak próbuje geotagować zdjęcie czy znaleźć lokalizację za pomocą google maps to nic gps nie robi. Nie pojawia się ta ikonka od gps. Telefon mam od paru dni więc może coś źle robię?
Nie zdjąłem folii z tył telefonu ale czy to może być problemem? Czy ktoś tak miał?

#319414  autor: vinc
 24 lut 2009, 10:50
Guciu wystarczy przeczytać poprzednią stronę...
slawlb pisze:GPS już mi działa, musiałem śicągnąć folię z tyłu telefonu. Nie wem czemu folia była przeszkodą dla odbiornika GPS, ale po ściągnięci wyszukuje satelitę.
Seth pisze:A co do GPS to nic nie trzeba konfigurować. Tzn w telefonie mozesz wybrac tylko tryb tzn albo normalny, albo wspomagany siecią czyli a-gps. Trzeba miec swiadomosc, ze w trybie normalnym lapanie fixa przy pochmurnym niebie trwa dobrych pare minut.
aren nawet jak wyłączysz funkcję a-GPS to z internetem będzie się łączył program nawigacyjny...

Obrazek

#319686  autor: Guciu
 25 lut 2009, 22:14
A jest jakiś program który by nie łączył się z internetem tylko żeby miał mapę wgraną?

Znalazłem niby trek Buddy ale jakoś nie chce wgrać mapy. Są jakieś inne?