• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #314520  autor: Marlena:)
 31 sty 2009, 22:02
mam prblem z konfiguracja telefonu, dokladnie chodzi o internet by działało mobilne gadu gadu, telefon mam w sieci PLAY. Gdy je wlanczam normlanie sie ładuje a po chwili blad polaczenia z internetem. Jak to zrobic by działało .?

Pomozcie, pozdrawiam. :)

vinc: Zanim założysz temat zapoznaj się z Zasadami Tytułowania Postów
Ostatnio zmieniony 01 lut 2009, 08:45 przez Marlena:), łącznie zmieniany 1 raz.

#314525  autor: kowcio
 31 sty 2009, 22:14
Marlena:) pisze:Jak to zrobic by działało .?
Pierw musisz zrobić dwie rzeczy-
1. Poprawić nazwę tematu na zgodną ze standardami Tytułowania Postów- inaczej będzie kosz.
2. Musisz pracować nad ortografią:
Marlena:) pisze:wlanczam
ączam.

A teraz do rzeczy- spróbuj za pomocą tej stronki skonfigurować ustawienia telefonu ;) później zapisz je w telefonie ;)

#314603  autor: Marlena:)
 01 lut 2009, 11:49
Wyświetla mi się takie coś : APN aplikacja ma zbyt wiele ustawień , usuń niektóre elementy. Co mam z tym zrobić. ?

#314605  autor: kowcio
 01 lut 2009, 11:54
Marlena:) pisze:Co mam z tym zrobić. ?
Zrób tak- usuń wszystkie profile WAP i teraz wyślij ustawienia z tamtej stronki ;) Jak to nie pomoże, to chyba nic nie zrobię....

#314631  autor: tomko111
 01 lut 2009, 13:17
Marlena:), aby korzystać z mobilnego gadu-gadu będziesz musiała utworzyć profil internetowy manualnie, nie skonfigurujesz go przez stronę Playa.

Na początku usuń profile, które Ci się pojawiają podwójnie, pewnie będzie pisać WAP, WAP(1), GPRS, GPRS(1), więc usuń profile z tymi (1).

Następnie wejdź w ustawienia -> ustawienie telefonu -> punkty dostępu, szukasz opcji nowy punkt dostępu i wpisujesz: nazwa połączenia/profilu: internet, nośnik danych: pakiet danych, nazwa dostępu: internet, nazwa użytkownika: brak, żądanie hasła: nie. Klikasz zapisz. Pamiętaj, że u Ciebie troszkę może się to różnić.

Pamiętaj, aby przy łączeniu z gadu-gadu używać profilu internet, bo przez GPRS bądź WAP nie połączysz się. :wink:

#314814  autor: Marlena:)
 01 lut 2009, 22:34
Tomko111 u mnie w telefonie jest tak Punkty dostępowe potem dodaj nowy i potem : Nazwa połaczenia, nośnik jest do wyboru UMTS lub GPSR, uwierzytelnienie do wyboru : brak autentyfikatu, PAP, CHAP, i na końcu jest APN.
NIe znam sie na tym teleofnie tak dobrze wieć pomózcie.

[ Dodano: 2009-02-01, 22:35 ]
Kowcio tak zrobiłam i dalej tak pisze.

#314823  autor: tomko111
 01 lut 2009, 22:55
Marlena:),

nazwa połączenia: internet
nośnik danych: GPRS
uwierzytelnienie: APN

powinno zadziałać. :wink:

#315660  autor: Marlena:)
 05 lut 2009, 15:07
Dzięki bardzo .;d Działa. :P