• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #289161  autor: mol
 20 wrz 2008, 09:05
Zakupiłem na aukcji KU990 w stanie bdb.

Telefon przyszedł i okazało się, że ma problem ze zbyt szybko rozkalibrowującym się ekranem - czasem jak chce kliknąć w 'kontakty' telefon zaznacza zupełnie gdzie indziej lub w ogóle nie zaznacza. Po skalibrowaniu ekranu w opcjach problem ustępuje, jednak nie na długo.

Stąd moje pytanie - czy lepiej będzie oddać telefon na gwarancję czy też po prostu zwrócić go sprzedającemu uzasadniając to ukrytą usterką ? Co bardziej mi się opłaci ?

#289171  autor: kowcio
 20 wrz 2008, 11:16
mol pisze:Stąd moje pytanie - czy lepiej będzie oddać telefon na gwarancję czy też po prostu zwrócić go sprzedającemu uzasadniając to ukrytą usterką ? Co bardziej mi się opłaci ?
Pewnie, że zwrot... Chyba, że telefon kupiłeś po bardzo okazyjnej cenie... Tylko wiesz, tak łatwo nie będzie... Może Ci powiedzieć, że to uszkodzenie z Twojej winy (coś tam się zawsze wymyśli) i nie będzie chciał go przyjąć... Albo jak chcesz używać ten telefon, i nie chcesz się bawić w kolejne kupowanie, to oddaj na gwarancję. Jednakże na Twoim miejscu próbowałbym zwrócić ten telefon.

#289209  autor: mol
 20 wrz 2008, 16:36
Napisałem maila do typka - zobaczymy czy to coś da.