• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #284120  autor: magda01
 21 sie 2008, 18:03
Mam ten telefon od niedawna, w Orange nie było kabelka USB ani karty pamięci.
Mam zdjęcia w pamięci telefonu i chciałabym spytać w jaki sposób mogę je przetransportować do komputera. Czy robi się to przez USB czy bluetooth w tym modelu, czy też nie ma różnicy?
Czy komputer musi spełniać jakieś wymagania, żeby cokolwiek do niego przesłać z komórki? (oprócz wejścia USB oczywiście)
Czy potrzebny jest jakiś program w komputerze do obsługi telefonu?

Gdyby ktoś mógł udzielić odpowiedzi na te (głupie : ) ) pytania, będę wdzięczna.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2008, 19:30 przez magda01, łącznie zmieniany 1 raz.

#284126  autor: MarCjaho
 21 sie 2008, 18:38
magda01 pisze:Czy robi się to przez USB czy bluetooth w tym modelu, czy też nie ma różnicy?
Możesz i tak i tak. ;)
magda01 pisze:Czy komputer musi spełniać jakieś wymagania, żeby cokolwiek do niego przesłać z komórki? (oprócz wejścia USB oczywiście)
Jeżeli, chcesz przesyłać przez BT, musisz mieć port BT w komputerze, lub podłączony pod USB.
magda01 pisze:Czy potrzebny jest jakiś program w komputerze do obsługi telefonu?
LG Phone Manager oraz LG PC Suite. ;)

#284374  autor: magda01
 22 sie 2008, 21:59
Dzięki :)

[ Dodano: 2008-09-17, 19:56 ]
Wybrałam bluetooth: w zestawie była płytka z jakimś oprogramowaniem : ) - ona wystarczyła. Do komputera mogę wysyłać wszystko: zdjęcia, filmy. Z powrotem też próbowałam wysyłać obrazy i wszystko gra.
Jest jednak problem z mp3: jeśli chcę z komputera wysłać taki plik do komórki, połączenie zostaje przerwane - nie wiem, jaki jest powód. Czy może chodzić o pamięć? Cały czas jeszcze nie mam karty, w telefonie zostało jeszcze jakieś 2309 kB. Czy po prostu coś źle robię? Dziś mam po raz pierwszy kontakt z tą technologią, ha ha...

pozdrawiam

[ Dodano: 2008-09-18, 19:57 ]
No dobra, już chyba wiem, co trzeba spróbować zrobić, doczytałam na forum: jednak ten program LG Phone Manager może być niezbędny i karta pamięci też by nie zaszkodziła,
prawda? : )

pozdro