• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #281893  autor: WMM
 08 sie 2008, 09:54
Od niedawna jestem posiadaczem LG ke970. Mam pewien problem. Dokupiłem do telefonu kartę micro SD (Kingston) 2GB. Piosenki zgrywam na kartę metodą przeciągania do folderu MP3. Mam na niej zapisane 315 piosenek, które zajmują 70% miejsca na karcie. Kolejne piosenki które zapisuje na karcie zacinają się (przerywają) :smt010 . Nie wiem dlaczego. Nie wiem może problem tkwi w karcie, a może w komputerze.

Może wiecie jak temu zaradzić żeby wszystko działało jak należy? Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2008, 13:03 przez WMM, łącznie zmieniany 2 razy.

#281898  autor: kowcio
 08 sie 2008, 10:03
1. Popraw nazwę tematu: [KE970] Problem z kartą pamięci.

Spróbuj wykonać format karty pamięci, jak masz w telefonie menadżer plików (lub coś podobnego), będzie karta pamięci, naciśnij opcje, formatuj. Stracisz wszystkie dane.
Jeśli nie będziesz mógł sobie z tym poradzić, podłącz telefon do komputera tak, żeby karta pamięci była widziana jako dysk wymienny i wejdź w mój komputer (XP, w Vista będzie komputer), naciśnij prawym klawiszem myszy na ten dysk (kartę pamięci) i daj formatuj..
Jeśli nie, to musisz włożyć kartę pamięci do czytnika (lub do np. aparatu cyfrowego, o ile masz odpowiednią przejściówkę do karty). Zrób format tak jak napisałem wyżej ;)
Powinno pomóc, wręcz musi ;)

#282109  autor: Karol_84
 09 sie 2008, 15:48
mam dokladnie ten sam zestaw i ten sam problem.. moim zdaniem to wina telefonu ktory strasznie muli przy jakiejkolwiek operacji w pamieci zewnetrznej widocznie jednak nie radzi sobie z tak duza pamiecia.. przy ok 85% (ok 300 mp3) zapelnienia przerywaly niektore kawalki (tworzyly sie grupki po klika mp3 ktore byly kolo siebie i przerywaly) a ostatnio przy zapelnieniu 97-99% (ok 330 mp3) przerywaly PRAWIE WSZYSTKIE.. sukcesem bylo znalezienie nie przerywajacego kawalka!! FORMAT karty nie pomaga.. wiec dlatego mysle ze to wina nie radzacego sobie telefonu.. w tej chwili po formacie mam 273 mp3 i 78% i znow niektore przerywaja ale na szczescie jest to zdecydowana choc dosc denerwujaca (podlaczam tel do sprzetu w aucie) mniejszosc..

pozdro