• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #256580  autor: kowcio
 16 mar 2008, 17:36
Witam,
chciałbym poznać opinie na temat LG KG290 :-)
bardzo podoba mnie się ten telefon, w miarę spełnia moje oczekiwania, więc chciałbym poznać Wasze opinie na temat tego telefonu.
Prośba do posiadaczy tego telefonu, aby dodali w miarę możliwości zdjęcia zrobione tym telefonem :-)

ile trzyma Wam bateria? jak slider się sprawuje? wygodnie pisze się smsy? dobrze dopracowany soft telefonu oraz słownik T9? nie ma problemu z Operą MINI oraz z przesyłem plików poprzez Bluetooth i USB? dobre ma radio oraz odtwarzacz MP3?
Tyle pytań mam, ponieważ nigdy nie miałem LG więc troszkę obawiam się przed zakupem.

dzisiaj widziałem go w Media Markt (za 449 zł) i muszę powiedzieć że slider dość dobrze się wysuwał, tylko nie wiem czy tak jest w trakcie użytkowania.

Pozdrawiam :-)

#256683  autor: oski
 17 mar 2008, 12:54
Jak wiekszosc uzytkownikow telefonow LG musialo zaryzykowac sam tez ryzykowalem. Przyznam szczerze ze nie znam tego modelu, wiec nic ciekawego Ci o nim nie moge powiedziec, ale mialem juz kilka telefonow LG od slynnej czekolady do KS20.
Powiem szczerze ze raczej szybko marki nie zmienie producenta w dobrej cenie bardzo dobre telefony. Nie psuja sie bateria ok bardzo duzo funkcji i latwe w obsludze.
A za ile chcesz go kupic?

#256687  autor: kowcio
 17 mar 2008, 13:03
nie wiem kiedy będę kupować, w przyszłym czasie na pewno wiec już zaczynam myśleć o telefonie. widziałem go (tak jak wyżej pisałem) w media markt za 449 zł. wiem, wiem.. w tej cenie mogę mieć telefon 10 razy lepszy, ale nie chodzi o to.
po prostu bardzo podoba mnie się :-)
jakoś coraz bardziej przekonuje się do LG.
chodzi mi też o slider, nie wiem jak to z LG bywa. wiem że jakoś czekoladka nie była rewelacyjna więc trochę rozmyślam.

jak ktoś coś może powiedzieć o telefonach LG to bardzo proszę :-) szczególnie jakby ktoś miał styczność z KG290

Pozdrawiam :-)

#256876  autor: dexter
 18 mar 2008, 14:39
A co bylo nie tak w czekoladzie? Bardzo duzo ludzi ja chwalilo jezeli za cos krytykowali to za to ze nie umieli czytac instrukcji i podstawowych spraw odszukac.

#256879  autor: kowcio
 18 mar 2008, 14:43
bynajmniej w czekoladkce dużo ludzi narzekało na złącze ładowarki oraz na te klawisze dotykowe, o sliderze cisza więc myślę że nie sprawił nikomu przykrej niespodzianki.
Pozdrawiam :D

#256896  autor: BarthezzLodz
 18 mar 2008, 16:02
kowcio, ja z LG miałem do czynienia, co dobrze wiesz.
Mimo wszystko, jeżeli już koniecznie chciałbyś LG, to ja, na Twoim miejscu wziął bym tą nieszczęsną Czekoladę (o zgrozo! co ja mówię ;)), bo telefon jest moim zdaniem ładniejszy, ma dużo lepszy wyświetlacz i aparat 2,0Mpix z fleszem. Jeśli już byś się zdecydował na ten model, to musiałbyś być ostrożny z tą ładowarką - trzeba ja wkładać delikatnie i... myślę, że z uszkodzeniem gniazda nie byłoby problemu, jak wystąpiło to u mnie. Po prostu Czekolada to telefon bardzo delikatny. A wracając do kłopotów z dotykowymi klawiszami to bujda, mit.
Ogólnie firma LG nie produkuje złych telefonów. Czasami zdarzają się jakieś usterki przy produkcji (tak jak na przykład uszkodzenie podświetlenia klawiszy po pewnym czasie), ale to zdarza się każdemu, nawet najbardziej doświadczonemu producentowi. Nie zmienia to jednak faktu, że LG produkuje telefony ładne, a ich design jest oryginalny.
Co do MENU - obsługa jest intuicyjna, problemy praktycznie nie występują. Minusem jest jedynie to, że większość telefonów (jeśli nie wszystkie) nie obsługuje motywów, ale Tobie chyba na tym nie zależy.
Jeśli obawiałbyś się zaryzykować z KU800, to w cenie około 500 zł poleciłbym Ci raczej LG KE970 Shine. Na znanym serwisie aukcyjnym jest do kupienia już od około 440 zł za nowy telefon. Aluminiowa obudowa, 2,2" wyświetlacz o rozdzielczości 240x320 pix, aparat z optyką firmy Schneinder-Kreuznach o rozdz. 2,0Mpix. Oprócz tego tradycyjnie odtwarzacz MP3, karty pamięci, Bluetooth. Zabrakło obsługi UMTS, portu podczerwieni i radia, ale o tym nic nie pisałeś.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2008, 16:16 przez BarthezzLodz, łącznie zmieniany 1 raz.

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB

#256897  autor: kowcio
 18 mar 2008, 16:09
heh, dzięki
radio przyda się, 3g tyż (do opery) ale nie wymagam tego od telefonu jak funkcji SMS :-D
ten shine jakoś wygląda jak.. jakoś tak... no nie podoba mi się :P

a jak słownik T9 i obsługa wiadomości? na tym mi zależy..

#256902  autor: BarthezzLodz
 18 mar 2008, 16:39
Słownik T9 jest, dobrze zbudowany, zapamiętuje nowe słowa. Minus to to, że (przynajmniej w KU800) polskie litery 'zjadały' więcej znaków.
Obsługa wiadomości? O co Ci tutaj chodzi? Bo nie bardzo rozumiem. Wysyłanie SMSów proste, bezproblemowe. Ja jestem najbardziej ku temu Shine'owi - moim zdaniem będzie najbardziej wytrzymały.
A poza tym, skoro pragniesz w tym telefonie korzystać z Opery, to KG290 się do tego kompletnie nie nadaje. A to dlaczego? Rozdzielczość to 128x160, a więc za dużo na tym wyświetlaczu nie zobaczysz. No, ale rób jak chcesz. Skoro koniecznie LG, to już lepszym wyborem będzie KU800, jeśli Shine nie przypadł Ci do gustu.

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB

#256903  autor: kowcio
 18 mar 2008, 16:42
ok..
chodzi mi o to, czy np nie zacina się telefon podczas otwierania wiadomości, czy długo "mieli" otwierając wiadomość (mój samsung C450 tak właśnie robi ;/ ) i czy szybko pojawiają się literki na wyświetlaczu. ja bardzo szybko piszę, i niestety niektóre telefony nie nadają sie do tego.

#256904  autor: BarthezzLodz
 18 mar 2008, 16:48
Nic się nie zacina, wszystko działa płynnie.

Uśmiechnij się! ;)

#256906  autor: kowcio
 18 mar 2008, 16:53
szczerze mówiąc mam ochotę na LG.
w tym jest mały ekranik (chyba 1.77'') i ta rozdzielczość;/
chyba że KU250 wejdzie w grę.. fajny jest i ma UMTS wyświetlacz.. mógłby być lepszy ale nie jest taki zły.
jak nei ten ku250 to z LG raczej nic nie kupię ;/

#257034  autor: blaise
 19 mar 2008, 15:42
kowcio pisze:ile trzyma Wam bateria?
4-5 dni, ze słuchaniem mp3 i używaniem aparatu
kowcio pisze:jak slider się sprawuje?
naprawdę dobrze, w porównaniu do np. tej felernej nokii 5200, którą ma moja siora to znakomicie się sprawuje
kowcio pisze:wygodnie pisze się smsy?
nie narzekam :wink: na nokii 3510i mi się lepiej trochę pisało, ale to jest nieźle
kowcio pisze:dobrze dopracowany soft telefonu oraz słownik T9?
zależy co masz konkretnie na myśli, ale ogólnie to dobrze, T9 też good
kowcio pisze:oraz z przesyłem plików poprzez Bluetooth i USB?
mi niestety połączenie przez usb nie działa, więc zamówiłem sobie już bluetootha
kowcio pisze:dobre ma radio oraz odtwarzacz MP3?
dla normalnie wymagającego dobre, wada-nie można minimalizować mp3
kowcio pisze:dzisiaj widziałem go w Media Markt (za 449 zł)
w rtv kupiłem za 399
ogólnie moja ocena jest bardzo dobra, mam ten telefon miech i jeszcze nie zauważyłem żadnych ukrytych wad, jeżeli nie oczekujesz nie wiadomo czego to śmiało możesz kupować