• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #255304  autor: Arkin
 09 mar 2008, 19:38
Przechodząc do sedna tematu, w moim telefonie (LG KE970 Shine) występuje błąd z Aplikacjami Java (a raczej ze ZRZUCONYMI NA KOMA aplikacjami, bo te podstawowe działają bez zarzutów).
Koma mam od niedawna, bo od 3 dni, ale osobiście dręczy mnie to, że żaden plik *.jar nie chce się na moim fonie poprawnie otworzyć, ani zainstalować. Instalacja przebiega dobrze do momentu wybrania folderu, gdzie ma być zainstalowana gra (domyślnie Gry I aplikacje>Pobrane>...), po czym wyłącza sie i powraca do wyboru plików.
Słyszałem, ze może mieć/ma to powiązanie z jakimiś nałożonymi blokadami, ale nie jestem pewien jak sobie z tym poradzić. Proszę o jakiekolwiek sugestie, gdyż w sprawach majstrowania przy fonie jestem kompletnie "zielony". Chciałbym jeszcze dodać, ze pliki *.jar wrzucam do folderu "Others", a kom chociaż widzi pliki, to ich nie rozpoznaje.

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

#255312  autor: pono
 09 mar 2008, 20:03
a sprubuj z *jad, bo zainstalowałem gg i bylo w *jad i działa normalnie

#255402  autor: Arkin
 10 mar 2008, 07:18
Niestety, przy plikach w formacie *.jad występuje IDENTYCZNY błąd, tzn też po wybraniu folderu wszystko sie wyłącza do widoku listy. Nie jestem ekspertem, ale myślę że to może być wina softu, bo komórka z Javą powinna chyba rozpoznawać pliki *.jar i *.jad ?

#255417  autor: dexter
 10 mar 2008, 10:02
Dziwne jest to ze tylko Ty masz z tym problem, nie jest to wina softu Shine bo u innych dziala! A na czym probujesz zainstalowac na karcie czy w pamieci telefonie? A poza tym probowales inny program zainstalwoac moze to wina tego pliku?

#255431  autor: Arkin
 10 mar 2008, 13:43
Mam dość dużo gier i programów w formacie Java, więc błąd pliku zostaje wykluczony automatycznie, bo próbowałem kilkunastu i było tak samo.
Instaluje na fonie, bo karty narazie brak (może to przez to). Czytałem gdzieś na necie, ze trzeba do LG KE970 Shine wrzucić obydwa pliki *.jad i *.jar, ale to też nie pomogło. Za kartami do koma będę rozglądać się w najbliższym czasie.

#255510  autor: pono
 10 mar 2008, 20:44
Wiesz nie wiszystko chodzi moze to wina twoich gier java, bo shine ma jakiś tam modył Java MIDP2.0 znajdz gry na to i sprubuj ponownie