• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#214218  autor: marv
 21 sie 2007, 02:15
romanow8 pisze:Witam!!!!

Mam KU800 z Vodafone Live z softem V10b i niestety żadne pliczki .jar mi się nie odpalają. Za każdym razem mam komunikat "operacja niedozwolona". Wgrywałem je po kabelku i przez Bluetoth i efekt niestety zawsze ten sam :-( Nie wiem już czy to wina softu, czy po prostu ten telefon jest tak cieńki.

Pozdrawiam
Roman
Ja również mam soft z Vodafone V10b. Ostatnio wpadłem na pomysł zeby wrzucić sobie plik z grą na serwer www i z przeglądarki wap/www w telefonie wywołać *.jar w adresie strony. Wyskakuje napis "pobieranie" a później miły komunikat z pytaniem czy chcesz zainstalować. Sądzę ze ten sposób powinien również zadziałać w oprogramowaniu Play.

Z powodzeniem odpaliłem większość gier w 240x320 jak i mniejszych... Działa mi również mobilne gadu-gadu (ściagniete z www.mobilne.gadu-gadu.pl/ggs.jad)

jeśli nie macie serwera wystarczy wejść na www.mobile9.com na swoim komputerze, wyszukać interesujaca Cię grę. Odpalić w przeglądarce telefonu http://wap.mobile9.com i w opisie gry na komputerze jest podany ID, kiedy w komórce wyskoczy prośba o wpisanie ID gry wpisujesz ten do którego została przyporządkowana aplikacja(ten zczytany z komputera) i wszystko klika jak należy ;)

Trochę pogmatwane, ale jeśli komuś zaleczy na jakiejś grze to chyba warto nieco sie poświecić ;)

#217581  autor: J.D.B.
 31 sie 2007, 14:58
KU 800 z play ma softa V10a i tam działają gry java a na sofcie z vodafone V10b zostało to zablokowane bo vodafone zawsze to blokuje, pozostaje tylko czekać na programy które to odblokumą

#219577  autor: kudlaty83
 07 wrz 2007, 17:38
Ciekawe kiedy pokaże się jakis program który odblokuje możliwość wgrywania gier na KU800 V10b Vodafon. Poza tym nie mogę w nim ustawić internetu/wap ani mms nie wiem czy to ma coś wspólnego z tą wersją softa czy nie a może to coś z moją kartą (mam orange GO pre-paid) którą mam jeszcze z czasów jak istniała nazwa IDEA. Ja już sam nie wiem co z tym fonem począć!!!??? :)

#220906  autor: marv
 14 wrz 2007, 02:30
Wystarczy ze skonfigurujesz dobrze punkty dostępowe zgodnie z danymi umieszczonymi na tej stronie http://www.adminer.pl/gprs/ login, hasło, APN i uwierzytelnianie PAP i nośnikiem GPRS(tak samo robimy z punktem dla mms). Następnie w ustawieniach przeglądarki należy stworzyć nowy profil i podać IP i resztę wymaganych danych z wyżej podanej strony(dla telefonów z obslugą TCP/IP),a na końcu należy wybrać z listy punkt dostępowy który stworzyliśmy wczesniej. W przypadku mmsa trzeba wejść w opcje wiadomości wybrać mms i stworzyć odpowiedni profil, tak samo jak w przypadku internetu :)

#229708  autor: jgrupa
 26 paź 2007, 17:10
Mam prosbe: nie moge zkonfigurowac mojego ku800. Mam w playu. Probowalem juz na rozne sposoby. smsy konfiguracyjne nie przychodzily. Jezeli ktos jest w stanie mi pomoc to bede mega wdzieczny.

#229729  autor: MarCjaho
 26 paź 2007, 17:54
jgrupa pisze:Jezeli ktos jest w stanie mi pomoc
Salon Playa :wink:

#229744  autor: Prometo
 26 paź 2007, 18:39
jgrupa pisze:Mam prosbe: nie moge zkonfigurowac mojego ku800. Mam w playu. Probowalem juz na rozne sposoby. smsy konfiguracyjne nie przychodzily. Jezeli ktos jest w stanie mi pomoc to bede mega wdzieczny.
Próbowałeś tego

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#229811  autor: jgrupa
 26 paź 2007, 21:45
Tak pisza ze zaraz przyjdzie sms konfiguracyjny i nic!

[ Dodano: 2007-10-26, 21:56 ]
Mam pomysl na rozwiazanie mojego problemu. Jezeli ktos ma ku800 w playu moze mi po prostu podac ust. Banalne :lol:

#229821  autor: jgrupa
 26 paź 2007, 22:27
wielkie dzieki. nie moglem tego znalezc. dziekowa

GRy

#240192  autor: daniel12345
 17 gru 2007, 19:15
CZE. Miałem ten sam problem.mam karte pamieci 512 mb i mam go w play. (TO NIE JEST ŻADNA WINA SOFTÓW) Zapisałem gre na karcei pamięci , agre zebyy uruchomic trzeba ją zainstalowaca ona sie instaluje w pamięci telefonu w folderze gry i aplikacje. Musicie zwolnic pamieci. Ja miałem ten samo problem zluźniłem miejsce i wszystko smiga. Pozdro