• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #95193  autor: szczeka
 14 sie 2006, 21:35
Ostatnio zainteresowalem sie telefonami marki LG :mrgreen:

Poprzegladalem, poogladalem i musze stwierdzic, ze LG F3000 to telefon, ktory zdecydowanie najbardziej mi sie podoba. Jest to jeden z modeli kolekcji Wiosna-Lato 2006.

Standardowo w telefonie ma zainstalowe samochodowe dzwieki, tj. pisk opon, trzask drzwi, ryk silnika, motywy, tapety :) bajer :]

Wyglada, jak bolid formuly 1.

foto:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ponadto ma aparat 1.3mpx, b.ladny wyswietlacz, brakuje tylko kart pamieci.

Dzis go widzialem, zrobil na mnie ogromne wrazenie.

Szkoda tylko, ze nie ma go u zadnego operatora, ale mam nadzieje, ze chociaz 3-4 modele z wczesniej wspomnianej kolekcji znajda sie u jakiegos operatora.. :)
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2006, 18:42 przez szczeka, łącznie zmieniany 1 raz.

#95276  autor: uśmiechnięty
 15 sie 2006, 00:01
Widziałem go na żywo w Mediamarktcie. Szczerze? - Bardzo ciekawie wygląda.
Fajnie, że upodobnili go do samochodu. Ma związane z nim menu, motywy, tapety, dźwięki, wygląd ogólny... bomba!

Obrazek

Z funkcjami troszkę gorzej, bo znalazłem, nie wiem czy prawdziwą, ale znalazłem taką informację, że posiada 40mb bez możliwości rozszerzenia, więc do słuchania mp3 kompletnie się nie nadaje. :(
Da się mu to wybaczyć, bo ma też...

"Mocne strony F3000 to także – oprócz ciekawej stylistyki – bogactwo oferowanych funkcji. Telefon wyposażono w aparat cyfrowy o matrycy 1,3 megapiksela, który pozwala na wykonywanie zdjęć. F3000 posiada także wbudowany odtwarzacz MP3, dzięki czemu można wszędzie słuchać swojej ulubionej muzyki. Doskonałą jakość polifonicznego dźwięku gwarantują dwa głośniki ukryte pod stylizowanymi reflektorami. F3000 może łatwo komunikować się z innymi urządzeniami dzięki obsłudze technologii Bluetooth. Telefon obsługuje aplikacje Java i posiada przeglądarkę internetową (WAP 2.0). W komplecie z telefonem znajduje się stereofoniczny zestaw słuchawkowy, kabel USB oraz płyta z oprogramowaniem."

W miarę ciekawą stroną tego telefonu jest także jego bateria - 1000mAh

#95313  autor: Przemek
 15 sie 2006, 11:19
A za ile ją widziałeś?

Bo za tę cenę co jest oferowany na allegro, to bardziej opłaca się kupić N70 pod każdym względem.

#95324  autor: uśmiechnięty
 15 sie 2006, 12:04
Ja go widziałem we Wrocławiu w Mediamarkt 1 w galerii dominikańskiej.
Był przy LG S5200. Wiem, że S5200 kosztował 999, co moim zdaniem konkretnie się nie opłaca. F3000 był chyba w podobnej cenie, może w tej samej, ale nie dam sobie reki uciąć, bo nie zwracałem dokładnie na niego uwagi. Wiem tylko, że był w kolorze srebrnym ;)

#95413  autor: szczeka
 15 sie 2006, 16:03
Przemek pisze:A za ile ją widziałeś?

Bo za tę cenę co jest oferowany na allegro, to bardziej opłaca się kupić N70 pod każdym względem.
Pod kazdym wzgledem?

Pod zwgledem wygladu, oryginalnosci, wielkosci tez?

Funkcjonalnie n70 jest zdecydowanie lepsza, ale LG mniej spotykany :) Ja osobiscie nie chcialbym miec tak popularnego telefonu ..

#95424  autor: Przemek
 15 sie 2006, 16:25
szczeka pisze:
Przemek pisze:A za ile ją widziałeś?

Pod kazdym wzgledem?

Pod zwgledem wygladu, oryginalnosci, wielkosci tez?

Funkcjonalnie n70 jest zdecydowanie lepsza, ale LG mniej spotykany :) Ja osobiscie nie chcialbym miec tak popularnego telefonu ..
Oprócz wielkości to już kwestia gustu. Ja napierw patrzę na to co telefon potrafi,a potem ewentualnie na wygląd, choć ten akurat bardzo fajnie się prezentuje, aczkolwiek wolałbym mieć Symbiana :P

#95733  autor: szczeka
 16 sie 2006, 17:09
Funckjonalnie zdecydowanie n70 jest lepsza, ale, jakby f3000 mial chociaz 2mpx to wolalbym jego. Choc ma w sumie 1.3mpx, jak robi dobre foty to (widzialem tylko na wyswietlaczu i ladnie wygladaly) to i tak chyba bym go wolal :)

#96079  autor: uśmiechnięty
 17 sie 2006, 23:05
Hehe, podoba mi się to, że telefony komórkowe upodobniają do czegoś.

LG F3000 przypomina samochód,
Siemens xelibri puderniczkę,
Nokia 7280 i 7380 natomiast kwadratowe wibratory :smt005 :smt005 :smt005,
(...)

#96105  autor: szczeka
 17 sie 2006, 23:57
Co do tego Xelibri i tych Nokii to raczej nie bylo zamierzeniem producenta, by tak je kojarzono, a w wypadku LG zapewne TAK. ;-)

#115975  autor: M.A.T.I
 22 paź 2006, 12:18
Siemanko.
Miałem tego LG :) Sprzedałem go w ubiegłym tygodniu. Telefonik wizualnie naprawde rewelacyjny - miałem w kolorze czarny metaiczny, mam jeszcze jego fotki na kompie zrobione pod kątem aukcji na allegro.
Funkcjonalnie też dobry sprzęt, ale jak dla mnie mało pamięci - 40mb bez możliwości rozbudowy :/ miałem wcześniej inne LG i z każdego byłem zadowolony choć często zmieniam telefony ciągle próbując czegoś nowego :)
Dla fanów motoryzacji polecam F3000 :)
Pozdro

nie mam ambicji aby być najbogatszym, nie mam potrzeby by ktoś z zazdrością patrzył.

#129957  autor: Przemek
 03 gru 2006, 22:23
Proszę jak potaniał. Obserwuję teraz aukcję za 479,00 a jeszcze niedawno chodziły po ok.1000 zł. A skoro pojawił się użytkownik to warto zadać pare pytań, bo może stanę się nabywcą tego telefonu :D
- jak długo trzyma bateria
- czy telefon często albo w ogóle łapie zwiechy
- podłączenie z komputerem bezproblemowe czy trzeba się pomęczyć
- jakość wyświetlacza, miłe porównanie z jakimś popularniejszym telefonem ;)
- po zdjęcia zgłoszę się na prv :)

#130092  autor: M.A.T.I
 04 gru 2006, 08:12
M.A.T.I pisze:- jak długo trzyma bateria
około 4 dni - dobrze sformatuj to może dłużej potrzyma :)
Przemek pisze:- czy telefon często albo w ogóle łapie zwiechy
ma małe problemy jak jest pełna skrzynka sms i chcesz napisać nowego eska ( pojemność esów ma dość sporą pbo ponad 120 z tego co pamiętam)
- podłączenie z komputerem bezproblemowe czy trzeba się pomęczyć
ja nie miałem problemów :)
Przemek pisze:- jakość wyświetlacza, miłe porównanie z jakimś popularniejszym telefonem ;)
wyświetlacz ma 65k ale jakościowo jest dobry choć mialem wcześniej kilka innych LG z wyświetlaczem 256k :) więc 65k to nie rewelka ;)

nie mam ambicji aby być najbogatszym, nie mam potrzeby by ktoś z zazdrością patrzył.