• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #818886  autor: fidor101
 23 sie 2015, 21:35
Witam!

Jestem szczęśliwym właścicielem galaxy s1, który od jakiegoś czasu biada na baterię.
Jako odpowiedzialny właściciel postanowiłem ją wymienić, najpierw chciałbym jednak zasięgnąć rady - jaką wybrać, żeby było dobrze?

Ta, którą mam obecnie to (chyba) oryginalna bateria Samsunga 1500 miliamperogodzin

Jaką baterię wybrać i ile kosztuje dobra bateria? W temacie jestem kompletnie nieobeznany, stąd wątpliwości. Czy te z allegro po 15-20 pln spełnią swoje zadanie, czy za pół roku będę kupował nową? A może uszkodzą urządzenie? Gdybym chciał kupić baterię o większej pojemności, telefon nie będzie robił problemów? Jaka maksymalna pojemność będzie 'bezpieczna'?

Czy ktoś kto ma jako takie rozeznanie w temacie zechciałby podzielić się swoją wiedzą?

Pozdrawiam!
 #818895  autor: Niezgodna7
 23 sie 2015, 23:11
Witaj.
1. pojemność - taka jak oryginalna.
2. bateria: zamiennik znanej firmy (25zł) lub oryginalna (60zł?) ale trudno takową rozpoznać.
3. Większa pojemność krzywdy nie zrobi, ale... takowa nie istnieje.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #819347  autor: fidor101
 26 sie 2015, 12:06
Jestem (niemal) pewien, że gdzieś mi kiedyś mignęła porada, żeby dokupić większą baterię. Ale może to jakieś poranne majaki były.

Duża różnica pomiędzy zamiennikiem a oryginalną? Czy raczej tego nie odczuje?
 #819353  autor: Niezgodna7
 26 sie 2015, 12:31
Większa - w sensie gabarytowym + nowe ,,plecki" - to tak.
*
Więcej mAh w takiej samej co oryginalna - to bzdury producenta.
**
Różnice?
hm...
np. oryginalna 1ooo mAh
dobry zamiennik 9oo mAh.
podróbka oryginału 4oo mAh
tak +-

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #819507  autor: best
 27 sie 2015, 02:42
Co do większych pojemności, to myślę, że można się pokusić o tą z S+ (i9001) o pojemności 1650.