• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #764088  autor: czeresniak7
 19 lis 2014, 08:46
Siemano !
Mam telefon Galaxy S II od 3 tygodni. Mam 2 baterie podróby dosłownie kupione gdzieś na bazaru za 15 zł i te baterie mi trzymają po 15-20 godzin. No trudno się mówi. Więc kupiłem taka baterię dokładnie stąd:
Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/oryg-bateria-akumulator-samsung-i9100-galaxy-s2-i4741478388.html
Kupiłem podłączyłem bateria miał 46% rozładowałem ją szybko dałem do ładowania ładowałem 13 godzin włączyłem telefon bateria wytrzymała UWAGA 11 GODZIN. I znów powtórka rozładował się i ładowałem 12 godzin i bateria trzymała 12 godzin. A najlepsze jest to, że ja na telefonie tylko sms'y od czasu pisał i nic więcej. Telefon sobie leżał a ja tylko eski od czasu do czasu nic więcej.... Teraz ta nowa bateria ( mam ją tydzień ) nie trzyma mi nawet 8 godzin !

Dałem tryb oszczędzania energii nawet i to samo.

Wchodze w stan bateria sprawdzić na co jest wykorzystywane to tak mam:

60% wyświetlacz ( ekran)
6% system android i jakieś tam pierdoły, serwer multimediów, jądro systemu tam groszowe procenty, czuwanie sieci

Może ktoś coś zaradzić bo to jakaś masakra. Ja nauczony telefon ładować co 3-4 dni a nie 2 razy dziennie !

Ja rozumiem, gdybym siedział ciągle muzyki słuchał albo co... Ale ja dosłownie tylko eski czasami coś pogadam popisze i tyle nic więcej.....
Mam łącznie 3 baterie.....

POMOCY jakieś propozycje ?

Wersja systemu android: 4.4.2

Do jakiegoś serwisu się udać niech sprawdzą coś ktoś ?

#764104  autor: Niezgodna7
 19 lis 2014, 09:31
Skasuj jeden temat, 2 takie same są.