• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #756370  autor: Mzyczek
 16 paź 2014, 19:42
Witam! :)

Problem z moim samsungiem pojawił mi się całkiem niedawno :/

Poczułem wibracje w kieszeni, pierwsza myśl, to że wiadomość jakąś dostałem, więc wyjąłem telefon, a tu ku mojemu zdziwieniu telefon się wyłączył. Po chwili ponowne wibracje i telefon się załącza.. hmm być może wcisnąłem jakoś przez spodnie restart telefonu, a tu niespodzianka.. po załączeniu się, urządzenie ponownie się wyłączyło i tak kilka razy. Nie wiedziałem co jest grane, bateria pełna, nie zalany był, żadnych wstrząsów przed tym nie miał:/ wyjąłem baterię, po chwili włożyłem ponownie i próbowałem go odpalić standardowo przyciskiem POWER ON. Niestety zero reakcji:/ miałem w samochodzie ładowarkę, więc podłączyłem, poczułem wibracje, lecz załączył się tylko do ładowania, czyli pojawiła się ta bateria zielona i widziałem, że ładuje się. W tym momencie wciskając POWER ON także nie reagował na nic tylko po prostu ładuje się:/ minęło kilka dni i tak jest do tej pory:/ Na przycisk power on nie reaguje w ogóle :/ telefon jest mi potrzebny w życiu codziennym, więc jakoś znalazłem sposób na jego uruchomienie gdy mi się wyłączy. Mianowicie trzymając VOLUME DOWN + HOME podłączam go pod zasilanie, w tedy uruchamia mi się ODIN MODE i przyciskiem VOLUME DOWN wybieram opcję restartu telefonu, po czym ten uruchamia mi się. W ten sposób funkcjonuje, lecz nie mogę ekranu zablokować tylko czekam aż minie to 15 sekund i sam się zablokuje. By go odblokować przyciskam przycisk HOME.
Telefon jest sprawny i działa co mnie cieszy, ale ten przycisk jest czasem przydatny, więc wolałbym by był sprawny :/

Znacie może przyczynę tego problemu? Może spotkaliście się z takim przypadkiem?

Wziąłem telefon do naprawy, ale gościu powiedział mi że to może być wina softu(jakoś nie mogę w to uwierzyć) i telefon musi oddać do serwisu co mnie nie cieszy, gdyż musiałbym na niego czekać 2 tyg jak nie więcej:/
Proszę o pomoc !

#756394  autor: Mzyczek
 16 paź 2014, 20:32
Nie nie :/ rozbierałem go i przycisk odbija