• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #744922  autor: Taciej
 30 sie 2014, 19:52
Witam, zanim przejdę do problemu chcę zaznaczyć iż jestem laikiem w tej kwetii więc gdyby ktoś miał jakieś rady prosiłbym o to by były one przedstawione jak najprościej się da.Co do problemu.. otóż bateria była na niskim poziomie a po chwili całkowicie sie wyładowała i wtedy gdy chciałem podłączyć ją do ładowarki a następnie włączyć by móc kontrolować poziom naładowania baterii telefon włączał się w sensie na środku ekranu była ikonka baterii która normalnie wypełnia się podczas ładowania na zielono, jednak teraz zamiast tego była przy tym mała ikonka na niebiesko, coś w stylu beterii tylko jakby przekreślonej.Chodzi o to że telefon nie wykrywa baterii i to coś z nią jest nie tak? Teraz gdy próbowałem ponownie włączyć telefon nie dało sie.Z góry dzieki za wszelki rady :)

#744938  autor: Niezgodna7
 30 sie 2014, 20:42
Tak, uszkodzenie na linii: bateria-wtyczka-ładowarka.
Od czego zacząć?
Wtyczka nie chodzi zbyt luźno? Nie majta się w gnieździe ładowania?
Twój fonik ma wejście oddzielne na ładowarkę, oraz na usb?

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis