• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #652957  autor: alze
 06 sie 2013, 18:34
A wiec tak jak w opisie nie wykrywa go gdy podłączam go pod USB. Na jednej stronie znalazłem ze koles miał ten sam problem tylko jakoś to naprawił oczywiscie co zrobił nie napisał. wkleje tu kawałki tego tematu:

. Dlaczego po dołączeniu telefonu do komputera komputer mi go nie wykrywa? Instalowałem program Samsung new PC studio i to też nic nie pomogło. Gniazda usb są 100% sprawne, kabel również dobry( brat z niego korzysta ), sterowniki też są dobre gdyż wszystko inne wykrywa tylko nie mój telefon.

1. A moze w telefonie masz cos źle ustawione?

sęk w tym że w telefonie nie ma żadnych ustawień dotyczących podłączenia usb. Jak podłączam telefon do komputera na telefonie wyskakuje mi komunikat "podłączono kabel usb" i na tym się kończy.

A czy po podłączeniu telefonu i włączeniu New PC studio pokazuje Ci się tam w górnym prawym rogu ikonka telefonu? Jeśli tak to kliknij w nią.
I sprawdź w mój komputer czy nie wykrywa Ci telefonu jako dysk przenośny.
A w telefonie musisz wybrać PC Studio a nie Pamięć Masowa.

"Moim komputerze" nie wykrywa mi telefonu jako dysk przenośny.
W telefonie po podłączeniu go do komputera nic sie nie dzieje prócz tego że pokazuje mi sie komunikat "podłączono kabel usb" i tyle.. brak jakichkolwiek opcji do wybierania. a w Pc studio nie mam nic w prawym górnym rogu prócz opcji wyszukaj urzadenie którego i tak nie mogę wyszukać

czy ktos wie jak rozwiązac ten problem? Z gory thx

#653149  autor: majonezum
 07 sie 2013, 13:21
http://chomikuj.pl/AcSchnitzer/Samsung+ ... rownik+USB następnym razem wysil się troszke bardziej, ten samsung to stary model dlatego musisz zainstalować sterowniki do kabla usb.

Serwisant GSM

#653216  autor: alze
 07 sie 2013, 18:04
Nie działaja te sterowniki, pierwsze co zrobiłem to je zainstalowałem, dopiero potem sciągnołem i zainstalowałem pc studio, ale też nie działa.