• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #651752  autor: mira11
 01 sie 2013, 19:02
Jestem zdesperowana...mój poprzedni telefon - stara nokia 500 miała o milion razy lepszy dźwięk niż w tym samsungu.. czy da się coś zrobić, żeby dźwięk nie był pusty jak jakieś stare radio??? POMOCY!
I jeszcze jedno..co do słuchawek.. nie wiem, czy ja jestem jakaś dziwna, ale te słuchawki w ogóle nie trzymają się w uszach, cały czas wypadają.. czy da się ściągnąć jakoś te całe silikonowe nakładki? da to coś?

Proszęęę pomóżcie! Z góry dziękuję :)

#651834  autor: shadowman333
 01 sie 2013, 23:57
Jeśli to są słuchawki dokanałowe, to silikonowe gumki muszą być. W zestawie powinny być dodatkowe gumki - mniejsze i większe. Co do dźwięku, to nie wiem jak w przypadku S Advance, ale ja w Ace 2 mam słuchawki bardzo słabe jakościowo. Samsung po prostu dodał jakieś słuchawki warte 5zł i w Twoim przypadku może być podobnie. Wypróbuj jak gra na innych słuchawkach.

#652234  autor: Jumperone
 03 sie 2013, 20:54
Spokojnie.. ;)

Słuchawki Samsunga są nic nie warte w niektórych modelach i trzeba kupić nowe, lepsze jakieś. W moim Note 2 też były słuchawki, które grały strasznie i wypadały z uszu. Po przesiadce na nowe jest o niebo lepiej i tobie też radzę to zrobić.

Inna kwestia to odtwarzacz i equalizer. Radzę zainstalować PowerAmp'a z Play Store, a zobaczysz różnicę :p

#653116  autor: majonezum
 07 sie 2013, 11:40
nie słuchaj tych osób powyżej mnie. Słuchawki dołączone do i9070 są bardzo dobre jakościowo. Ściągnij te gumowe pchełki z słuchawek i załóż największe jakie były w zestawie. Potem włóż wtyczke słuchawek do samego końca, podgłośnij i pobaw się korektorem. Jakośc dzwięku z i9070 + te słuchawki jest bardzo dobra i nie będziesz potrzebować żadnych zmian

Serwisant GSM

#653127  autor: shadowman333
 07 sie 2013, 12:07
majonezum, To, że Ciebie zadowala jakość dźwięku w słuchawkach Samsunga nie oznacza, że są one dobre jakościowo. Uszanuj zdanie innych i nie próbuj nikomu na siłę nic wmawiać.

#653148  autor: majonezum
 07 sie 2013, 13:20
ale jak już słysze w wypowiedzi teksty typu : moja nokia 500 miała MILION razy lepszy dzwięk itp, więc stwierdzam że osoba pisząca post nie zna się kompletnie na rzeczy, kupiła okazyjnie za 1500 zł w s advance w lombardzie i nażeka na jakośc dzwięku. Jesli osoba by się znała na tym to by nie zakładała takiego idiotycznego tematu. I wnioskując dalej jeśli ta osoba się nie zna na rzeczy to doradzam w możliwie najprostszy i najbardziej skuteczny sposób. Pracuje w serwisie GSM i wiem z jakimi ludzie przychodzą problemami, takimi problemami że głowa boli.

Serwisant GSM

#653439  autor: mira11
 08 sie 2013, 14:56
Jestem kobietą, która nie bardzo zna sie na technologii, itp, więc WYBACZCIE :roll: Czy w takim razie moglibyście mi polecić jakieś konkretne słuchawki, które będą pasować do mojego S Advance (TYLKO NIE DOKANAŁOWE!) w granicach do 100 zł ..?

#653541  autor: shadowman333
 08 sie 2013, 23:45
Będą pasowały te, które posiadają wtyk jack 3,5mm (czyli praktycznie każde).
Co do polecanych słuchawek:
http://www.audiofanatyk.pl/polecane-slu ... przenosne/
Aha i dokanałowe wcale nie muszą być złe. Pewnie trafiłaś na tandetę.

#653682  autor: majonezum
 09 sie 2013, 16:59
najlepiej zagrają słuchawki dokanałowe, chodzi o te z gumkami. Stare pchelki nie zagrają dobrze, bo kiepsko tłumią odgłosy z zewnątrz. Te standardowe są naprawde dobrej jakości, zmień rozmiar gumek na większe i posłuchaj, dla nie melomana w zupełności wystarczy.

#662147  autor: kathe2
 16 wrz 2013, 14:49
Ja mam te słuchawki już długo i jakoś wytrzymują może to zależy kto na co trafił :P