• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #618084  autor: poluki
 04 mar 2013, 20:00
Witam! Dzień rozpoczął mi się telefonem z posterunku policji, z upomnieniem że często bez potrzeby dzwonię na numer 112 i jeśli ta sytuacja będzie się powtarzać to może to się skończyć ukaraniem. Okazuje się w spisie połączeń, że rzeczywiście często na ten numer dzwonię ale nigdy świadomie. Wygląda na to, że telefon sam mi dzwoni z kieszeni, kiedy włączy się ekran blokady na którym w szybki sposób ten numer można wybrać. Przejrzałem ustawienia, ale nie zauważyłem opcji dzięki której mógłbym to usunąć. Czy jest mimo wszystko taka możliwość? Czy mogę zablokować tak numer, żebym ja nie mógł na niego zadzwonić? Wiem, że to numer alarmowy, i nie powinno się go blokować bo w razie wypadku może istnieć nagła potrzeba użycia jego, ale mogę też zadzwonić na 997, 998 czy 999 a nie chcę się narażać na nieprzyjemności jeśli takie samoczynne wybieranie tego numeru będzie się powtarzać.