• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #583285  autor: MlekoxD
 18 wrz 2012, 22:51
Siema, niestety dzis zalalem mojego s. gal. mini 2. Odrazu wyjąlem baterie i odstawilem. Po paru godz. odpalam - uff dziala. Sprawdzam wi-fi, gps, bluetooth i inne wszystko dziala. Dzwonie - a tu niespodzianka ani sluchawka ani mikro ani czujnik zblizeniowy nie dziala... Zalamka - akurat wszystko co do dzwonienia... Mam go nawet nie od miesiaca wiec jestem mocno zalamany, czytalem ze w serwisie mi go nie przyjma, dodam ze mialem wczesniej 3 inne fony, zadnego nie zalalem, nie zniszczylem ani nic... A akurat ten o ktorego najbardziej dbalem to zalalem... Nie dzialaja wiec te 3 rzeczy, co moge zrobic? Blagam o pomoc :/

#583296  autor: get
 19 wrz 2012, 00:47
Samo wysuszenie nic nie da. Musisz rozebrać na części pierwsze przemyć wodą destylowaną i spirytusem po tym zabiegu dokładnie wysuszyć.
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2012, 15:14 przez get, łącznie zmieniany 1 raz.

#583304  autor: MlekoxD
 19 wrz 2012, 07:40
Samo suszenie jednak cos dalo, zostawilem na noc bez baterii i dziala :)

#583311  autor: Maniiiek
 19 wrz 2012, 09:20
get pisze:Maniiiek, Samo wysuszenie nic nie da. Musisz rozebrać na części pierwsze przemyć wodą destylowaną i spirytusem po tym zabiegu dokładnie wysuszyć.
Nie dość, że nie ma mojego postu to jeszcze nie pamiętam, żebym coś tu pisał. d@@a, więcej nie piję...

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#583312  autor: Precelos
 19 wrz 2012, 09:29
Maniiiek, get uzywa znacznika you dlatego widzisz swoj nick

btw samo suszenie nic nie da trzeba dla pewnosci rozebrac i wyczyscic bo korozja moze dalej "zjadac" plyte glowna

Obrazek

#583314  autor: Maniiiek
 19 wrz 2012, 09:35
Precelos pisze:Maniiiek, get uzywa znacznika you dlatego widzisz swoj nick
Wiem, ale w odpowiedzi to już lekka przesada :P

#583315  autor: pjacek
 19 wrz 2012, 09:44
słyszałem że zalany telefon warto włożyć do woreczka z ryżem na kilka godzin żeby pozbyć się wilgoci

#583330  autor: Maniiiek
 19 wrz 2012, 10:25
Calm7 pisze:Maniek, ja swój nick widzę u niego na wstępie i na notatce. Czyli już dwa widzę, nie jeden.
Toż cały czas do tego piję :roll:
pjacek pisze:słyszałem że zalany telefon warto włożyć do woreczka z ryżem na kilka godzin żeby pozbyć się wilgoci
I dobrze słyszałeś, ale to taki środek ratujący życie. A pełną terapie i tak trzeba będzie przeprowadzić, bo nawet za 2-3 miesiące może Ci z tego powodu telefon nawalić.