• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #539737  autor: blacking1
 08 mar 2012, 17:18
Witam, mam pytani tak jak w temacie.
kupiłem jakiś czas temu telefon. Odrazu po zakupie i po 1 ładowaniu zauważyłem że bateria szybko spada. formatowałem i nic. więc odesłałem.(gwarancja jest niestety nie od producenta tylko serwisowa) wymienili podobno baterie. kiedy przyszedł telefon załadowałem go przez całą noc i znów trzymał max 6/7 godzin. następnego dnia po powrocie do domu włączyłem telefon od godziny ok. 14 lądował się do 6 rano i jeszcze migało że się ląduje odłączyłem i poszedłem do szkoły. niestety szybko spadło do 2 kresek i wyłączyłem go żeby mieć poźniej z czego zadwonići okazało sie ze nie mogę teleofu właczyc (było to jakoś 2h po wyłączeniu telefonu). poszedłem do komisu i zapytałem co zrobić odpowiedziano ze moze nowa bateria ale pewni nie jest. nowa bateria kosztuje 60 zł a jak sie okaże ze to nie to, kasa w błoto.
może ktoś z was miał podobny problem. prosze o pomoc!!!!!!!
pozdrawiam

[ Dodano: 2012-03-08, 19:03 ]
i czy wchodzi to w grę ze ladowarka ma przebicie. bo przyłożyłem końcówkę do ręki i mnie kopło. czy to może być przez to ????
Ostatnio zmieniony 08 mar 2012, 21:17 przez blacking1, łącznie zmieniany 1 raz.

#539774  autor: orson_dzi
 08 mar 2012, 21:18
blacking1 pisze:przyłożyłem końcówkę do ręki i mnie kopło
A jak włożysz dwa palce do kontaktu to Cie nie kopnie? ;)

1. Sprawdź inną ładowarkę.
2. Ew. baterię.
3. Czy telefon się normalnie ładuje, czy też ładowanie się przerywa i musisz poruszać kablem/wtyczką?

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#539784  autor: blacking1
 08 mar 2012, 21:28
no przy pomocy jakiegoś drutu tak. xD ale to raczej dziwne żeby ładowarka kopała no mniejsza. no właśnie bez nie zauważyłem żadnych problemów przy ładowaniu. spróbuje załadować przez USB ale boje się czy nie poszło zwarcie po telefonie i się mu rąbie.

[ Dodano: 2012-03-08, 21:39 ]
jeszcze jedna rzecz podczas ładowania przez ładowarkę "szalał" ekran podłączyłem od USB i się nic takiego nie dzieje.(szalał w sensie nacisnąłem w jedno miejsce a w innym wyskakiwało). czyli może to być wina ładowarki

[ Dodano: 2012-03-10, 11:02 ]
zmieniłem baterie, naładowałem przez USB i nic dalej to samo nawet nocy nie trzymała. macie jeszcze inne rady ?