• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #487417  autor: WojtekJ
 07 lip 2011, 10:04
Cześć!

W najbliższym czasie chciałbym kupić i zamontować w Accordzie (2007) zestaw głośnomówiący.
Prawdopodobnie połączony będzie z radiem i instalacją elektryczną samochodu przez "leniucha" ( http://motoallegro.pl/sammontuj-ck-7-ck ... 56689.html , http://archiwumallegro.pl/sammontuj_ck7 ... 56689.html ).

Jednym z kryteriów wyboru jest dla mnie ekran pokazujący dane osoby dzwoniącej i umożliwiający nawiązanie połączenia z wybranym kontaktem bez dotykania telefonu (wybieranie głosowe to nie zawsze wygodne rozwiązanie). Założenia te spełniają między innymi:
Nokia CK-15W - cena około 280 zł
Nokia CK-200 ISO - cena około 360 zł
Parrot CK 3100 LCD - cena około 440 zł
Parrot MKi9100 - cena około 530 zł
Parrot MKi9200 - cena około 650 zł

Do zestawu podłączany będzie tylko jeden telefon w danym momencie i przynajmniej w najbliższej przyszłości (kiedyś zostanie zmieniony na nowszy) będzie to Samsung Solid B2100.

Ważna jest dla mnie oczywiście współpraca Samsunga B2100 z zestawami - a nie mam w tej sprawie absolutnie żadnego doświadczenia :/

Chciałem zapytać osoby używające któregoś z tych zestawów o opinie dotyczące działania zestawu w samochodzie, jakości odsłuchiwanego i nadawanego dźwięku, kompatybilności z nowszymi modelami telefonów, itp. - generalnie o wszelkie uwagi pomagające w wyborze. Cena nie jest kryterium absolutnie decydującym (jestem w stanie zapłacić te 370 zł więcej za MKi9200 jeśli rzeczywiście jest dużo dużo lepszy od CK-15W), ale rzecz jasna w miarę istotnym (nie chcę też wydawać pieniędzy na coś, co tak naprawdę nie byłoby mi potrzebne).

Uwagi dotyczące innych, konkurencyjnych zestawów, o których nie pomyślałem (a spełniających zadane kryteria) - mile widziane.

Może macie i w tym temacie doświadczenie - gdzie najlepiej umieścić ekranik zestawu głośnomówiącego tak, aby był widoczny dla kierowcy, a równocześnie nie kusił złodzieja (a więc nie był zbyt mocno widoczny z zewnątrz)?
Nie wiem, mówiąc szczerze, czy ekrany łączone są kabelkami, czy bezprzewodowo - a od tego wiele zależy.
Ostatnio zmieniony 08 lip 2011, 22:29 przez WojtekJ, łącznie zmieniany 1 raz.