• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #459316  autor: Sikor28
 12 lut 2011, 13:02
W ubiegłym roku kupiłem dla żony w allegro samsung armani.
Kilka dni temu zepsuł się panel dotykowy, oddałem go do serwisu i za dwa dni dostałem telefon, że gwarancja jest nieważna, gdyż aparat nie pochodzi z polskiej dystrybucji.
Nie wiem czy był już taki watek czy nie, ale piszę to dla przestrogi wszystkich kupujących. W razie kłopotów polski paragon nie jest żadnym dowodem zakupu - powinien być oryginalny z kraju w którym został zakupiony. Pozdrawiam

Piotr
--------------------------------------------------------
rybne rarytasy www.sumowisko.pl

#459338  autor: Ricki1980
 12 lut 2011, 14:58
Jeśli jest paragon to nie powinni robić problemu, chyba że aparat został kupiony poza Europą, podejrzewam jednak, że pochodzi z Wielkiej Brytanii więc cos jest nie tak. Parę lat temu kupiłem Nokie 6020 w T-Mobile UK i pech chciał, że po jakimś czasie w kraju padł w niej soft. Zawiozłem ja do najbliższego serwisu w którym poproszono mnie tylko o paragon i kartę sim do zeskanowania i na następny dzień miałem telefon zrobiony w ramach europejskiej gwarancji. Nawet nikt sie nie czepiał, że miałem ściągniętego sim locka kodem.

#459344  autor: thonka
 12 lut 2011, 15:45
gwarancja europejska o ile producent jej udziela dziala tylko z paragonem kraju na ktory dany telefon zostal przeznaczony tzn. jezeli kupujesz telefon w Niemczech i chcesz go serwisowac w Polsce to musisz miec niemiecki paragon.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#459345  autor: Sikor28
 12 lut 2011, 15:57
ja nawet nie wiem skad ten telefon pochodzi, serwis nie udziela takich informacji, prawdopodobnie w obawie przed samodzielnym wyprodukowaniem dowodu zakupu z danego kraju. podejrzewam, ze tego typu kwiatkow na allegro jest bardzo duzo, tylko ten jeden sprzedawca ma ponad sto aukcji z aparatami. tak wiec przed zakupem lepiej dokladnie sie zorientowac, zeby nie bylo przykrych niespodzianek.

Piotr

#459358  autor: kerim36
 12 lut 2011, 17:24
Sikor28,

skoro sprzedawca sprzedal Ci telefon z gwarancja to kieruj sie do niego celem wyjasnienia niescislosci - jesli to jest firma to skorzystaj z niezgodnosci towaru z umowa

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#459378  autor: Sikor28
 12 lut 2011, 19:35
Rozmawialem ze sprzedawca. Byl zdziwiony i probowal mnie zapewnic, ze serwis musi uznac gwarancje. W koncu jednak zadeklarowal, ze przysle w ciagu kilku dni oryginal zakupu (w co akurat niezbyt wierze - minal prawie rok od daty zakupu). Zobaczymy jak sie sprawa potoczy.

Piotr