• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #416584  autor: Prometo
 12 lip 2010, 20:54
Witam

Mam problem z wysyłaniem smsów i dzwonieniem. Smsa nie da się w ogóle wysłać a zadzwonić można tylko na 112. Gdy dzwonię na numer, który jest w tym Samsungu to włącza się poczta. Nie wiem co może być tego zjawiska przyczyną. Telefon użytkowany jest w Mixplusie.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#416591  autor: kerim36
 12 lip 2010, 21:22
qyglada na typowy problem z zasiegiem w samsungach - zasieg pokazuje, ze jest, a faktycznie jestesmy poza zasiegiem.

najczesciej dzieje sie tak po solidnym upadku. ewentualnie przywroc jeszcze ustawienia fabryczne i moze sie poprawi

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#416597  autor: orson_dzi
 12 lip 2010, 22:00
Rzeczywiście najpierw go może zresetuj porządnie.
Jakieś tam blokady połączeń on chyba miał z tego co pamiętam, może coś się poprzestawiało.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#416613  autor: Pijo
 12 lip 2010, 23:17
Prometo pisze:Telefon użytkowany jest w Mixplusie.
Druga teoria to problemy z Mixplusem :wink: . Sprawdź w innym telefonie tą kartę i czy dzieje sie to samo.

#416715  autor: kowcio
 13 lip 2010, 14:26
Pijo pisze:qyglada na typowy problem z zasiegiem w samsungach - zasieg pokazuje, ze jest, a faktycznie jestesmy poza zasiegiem.
Jasne. A świstak siedzi.
Prometo, a ta karta działa w innym aparacie telefonicznym?

W Delphi nie masz włączonego trybu samolotowego lub offline?

#417558  autor: kiju26
 17 lip 2010, 14:34
Witam jestem szczęśliwym posiadaczem tego telefonu i nigdy nie miałem podobnego problemu jednak może źle skonfigurowałeś telefon a jeśli uważasz że wszystko zrobiłeś ok to oznacza że zakupiony przez Ciebie fonik ma jakąś wade i jak najszybciej odnieś go do serwisu.

kiju