• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #354211  autor: gibonindustries
 22 sie 2009, 00:28
czy ktos ostanio nabyl cos takiego na allegro?
prosze o podeslanie linki do sprawdzonej oferty

mam nowy telefon z sieci orange i nie chce stracic gwarancji
telefon ma pracowac z karta heyah

prosze o pomoc i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 22 sie 2009, 07:01 przez gibonindustries, łącznie zmieniany 1 raz.

#354220  autor: kowcio
 22 sie 2009, 07:03
Sprawdzone może nie, ale tutaj- KLIK znalazłem te, które powinny współpracować z F480. Przed kupnem podkładki napisz e-maila do sprzedawcy i zapytaj, czy w razie czego będziesz mógł zwrócić towar, jeśli nie będzie działać.

#354223  autor: Mordrag
 22 sie 2009, 08:02
Lepiej zdjąć simlocka niż bawić się w turbosimy. Tym można telefon popsuć nie mówiąc o problemach z połączeniami.

#354235  autor: vinc
 22 sie 2009, 10:19
Mordrag jakieś uzasadnienie tego, że nakładką można popsuć telefon?
Mordrag pisze:Lepiej zdjąć simlocka niż bawić się w turbosimy.
Czytałeś:
gibonindustries pisze:mam nowy telefon z sieci orange i nie chce stracic gwarancji
gibonindustries ja bym w miarę możliwości nie kupował na allegro, ale przeszedł się do jakiegoś komisu i sprawdził na swoim sprzęcie czy działa. Jeśli wszystko będzie ok to zakupisz gdy nie będzie działać to nie stracisz kasy :)

Obrazek

#354252  autor: Mordrag
 22 sie 2009, 12:25
Wyczytałem to na forum jak jeden użytkownik popsuł nokię 5800. Co do rozmów to przekonałem się wkładając to chińską tandetę do e51 zasięg był, a nikt nie mógł się do mnie dodzwonić tak jakbym wyłączył telefon. Wydaje mi się że zdjęcie simlocka w orange to koszt 70 zł BEZ utraty gwarancji..

#354257  autor: slawek.u
 22 sie 2009, 12:32
"Gorąco POLECAM!!! wszystko szybko ,sprawnie i bezproblemowo , wyśmienity kontakt- karta chodzi idealnie nie gubi zasięgu nie spowalnia telefonu po prostu 100% zadowolenia PEŁEN POZYTYW!!"

To jest jeden z setek komentarzy ludzi którzy kupili taką kartę, więc chyba to wszystko mówi za siebie czy działają te karty czy nie...wystarczy poczytać komentarze, a nawet napisać do gościa który taka kartę kupił.

Zdjęcie simlocka do niektórych telefonów nadal jest bardzo drogie i niejednokrotnie kosztuje 30-40 razy co taka karta, tak więc wg mnie za te "aż" ok. 10 zł. ja bym zaryzykował nawet z Allegro...ludzie, nie kosztuje to kilkaset złotych,tylko od 3 do 10 zł. (jedną widziałem tylko za 19,90),... także bez przesady, jeśli bym kupił za 5 zł. i by nie działała, to nie chciałoby mi się nawet odsyłać... :wink:

#354264  autor: Mordrag
 22 sie 2009, 12:52
Takie same komentarze są u sprzedawców sprzedających podrobione słuchawki. Negatywnych nie ma bo wielu się dogadało. Na allegro nawet patelni już nie kupię. Nikt Ci nie zabrania nabyć. Na gwarancję telefon powinni przyjąć jak się zepsuje. Czy opłaca się dawać 20 zł za produkt który nie wiadomo jak działa ?

[ Dodano: 2009-08-22, 12:56 ]
W życiu nie dał bym 20 zł za badziewo które zepsuje mi telefon za 1000 zł. To tak jak do nowego samochodu zalać lepik do chłodnicy za 50 zł bo chłodnica przecieka, zepsuć nagrzewnicę i zapłacić 8 tyś za naprawę niż kupić nową chłodnicę za 500 zł i spać spokojnie.

PS: Lepik też chwalą

#354272  autor: slawek.u
 22 sie 2009, 13:23
Nie wyolbrzymiaj sprawy i nie zakładaj z góry, że wszystkie te karty od razu psują wszystkie telefony. Nikt Cię nie zmusza do kupowania czegokolwiek na Allegro jeżeli uważasz, że wszystko tam sprzedawane nie nadaje się do użycia...aha, temat jest o kartach, a nie o patelniach, lepiku, nagrzewnicach i chłodnicach... :D

#354277  autor: kowcio
 22 sie 2009, 13:30
Spokojnie, telefonu nie popsuje. Najwyżej po prostu telefon nie będzie działał tak jak powinien, czyli może np. nie dać się dzwonić, czy będzie miał problem z logowaniem się głównie do sieci 3G... Ale to mało prawdopodobne teraz. Czasami zdarza się tak, że te karty padają po miesiącu, lub nawet mniej, więc lepiej dołożyć i kupić coś lepszego.

#354465  autor: vinc
 23 sie 2009, 12:29
Mordrag pisze:Wyczytałem to na forum jak jeden użytkownik popsuł nokię 5800.
Skąd masz pewność, że winna jest nakładka? Oczywiście nie wykluczam możliwości zepsucia telefonu, ale uważam to za mało prawdopodobne... Szybciej można uwalić telefon ściągając blokadę przez box'a niż taką nakładkę ;)

Obrazek

#355368  autor: gibonindustries
 26 sie 2009, 20:11
dzisiaj rano dostalme tyrbosima z allegro
telefon normalnie pracuje - pełny zasięg byl dopiero, gdy zmieniłem tryb pracy sieci z automatycznego na gsm 900/1800
slot na karte sim w tym telefonie jest na tyle ciasny ze karta z podkładka ledwo weszła, sa problemy z usunięciem turbosima ze slotu (te karty nie sa az tak delikatne i wystarczy energicznie pociagnac) zeby tego uniknąć należy z gory zeszlifować odrobine plastiku na dłuższych bokach karty sim
otwor na chip turbosima mozna zrobic zwyklymi nozyczkami do paznokci, lepiej wyciac nieco wiekszy, na poczatku zrobilem za maly i telefon sie nie odblokowal!
(karta sim i podkladka musza się idealnie pokrywac)

czy folia na wyswietlaczu zmniejsza jakos czulosc ekranu dotykowego?

linka do aukcji:
http://www.allegro.pl/item717221496_x_s ... tc_fv.html

#355535  autor: slawek.u
 27 sie 2009, 13:04
Czyli jednak działa i telefon się nie zepsuł... :D

Zastanawiają mnie tylko kwoty za przesyłkę na Allegro, skąd oni to biorą te sumy, przecież list polecony kosztuje 3,75 zł....

gibonindustries pisze:czy folia na wyswietlaczu zmniejsza jakos czulosc ekranu dotykowego?
Nie, nie zmniejsza...żonka ma i twierdzi, że działa normalnie...

#355544  autor: Mordrag
 27 sie 2009, 13:14
slawek.u, Ale się zepsuje :lol: . Nie zmniejsza, lecz gorzej widać pod słońce.

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D