• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #882449  autor: smaciej
 12 sie 2016, 14:37
Witam,
posiadam telefon samsung x510 (orange), niemniej jednak nie mogę z niego korzystać bo jest zablokowany, i nie chodzi tu o blokadę sim ale o blokadę telefonu (moja siostra ustawiła sobie taką blokadę na pin żeby nikt jej nie korzystał z telefonu zapomniała oczywiście i 3-krotnie źle wpisała) na tak zwanych wysepkach w marketach majstry od telefonów nie chcieli się podjąć tłumacząc że nic się nie da zrobić, nie wiem ile w tym prawdy ale jak dla mnie to po prostu to olali. Tak więc moje pytanie brzmi: czy jest ktoś kto zajmuje się odblokowywaniem/resetowaniem/formatowaniem lub czymkolwiek co mogło by zrobić telefon użytecznym? Zaznaczę że telefon mogę tylko włączyć i nic więcej, bo widnieje komunikat o blokadzie telefonu.
 #884140  autor: smaciej
 24 sie 2016, 22:00
wpisałem kilka kodów na resetowanie pamięci czy coś, ale nic to nie daje, po włożeniu karty sim mojej używanej obecnie prosi mnie o pin ok, ale po wpisaniu kodu pin wyskakuje komunikat "Blokada sim podaj hasło... " (na innym telefonie sim działa normalnie)
 #884928  autor: smaciej
 30 sie 2016, 14:55
generalnie ma simlocka, ale po sprawdzeniu paru kart orange na wszystkich pokazuje to samo. dziwna sprawa, znalazłem kolesia w "budce" z telefonami który twierdzi że da się zrobić za 40 pln.. chyba zaryzykuję :P