• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #824158  autor: malutkadama
 19 wrz 2015, 14:58
Witam!
Zakupiłam nowiutki Samsung Galaxy S5 zaledwie dwa dni temu i niestety, posiadam mały problem z baterią. Słyszałam, że bateria w tym telefonie trzyma dość dobrze. Nie można mówić tutaj o długim użytkowaniu, w końcu to smartfon, no ale liczyłam na pełny dzień bez oszczędzania się w baterii.
Tymczasem pierwszy raz naładowałam ją tak, jak powinno się traktować Lionową baterię. Rozładowałam do 10 % i naładowałam do 100 % Zostawiłam telefon na noc, a rano miałam już koło 80/70 procent. Za dnia telefonik nie był używany podczas godziny, a spadały mu procenty o 4/5, nie mówiąc już o szybkości spadania procent w czasie używania go.
Dodam jeszcze, że wyświetlacz jest na prawie minimalnej jasności, a aplikacje w tle czyszczę po każdym użytkowaniu.
Reasumując telefon bardzo słabo trzyma. Czy to wina złego formowania? Baterii? Co się może dziać? Proszę o pomoc :(
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2015, 15:56 przez malutkadama, łącznie zmieniany 2 razy.
 #824161  autor: MaciejM
 19 wrz 2015, 15:18
Nie ma czegoś takiego jak formatowanie, formowanie baterii. Pierwsze co zrób to wywal aplikacje zamykające aplicaje w tle, korzystanie z nich jest całkowicie bez sensu. Android przechowuje większość usług w pamięci ram by zmniejszyć zużycie baterii i przyspieszyć do nich dostęp. Druga sprawa w ustawieniach wifi wyłącz opcje zawsze zezwalaj na skanowanie.
 #824176  autor: Niezgodna7
 19 wrz 2015, 16:54
kojarzysz setup ---> bateria?
pod wykresem masz linię uśpienia, gdy zagasisz fon - sprawdź po godzinie, dwóch, czy ekran ,,zasnął".
ps.
sprawdź (też tam) co, i ile% ciągnie baterię.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis