Jakby się ktoś zastanawiał i trafił na ten temat.
Powyższy model najprawdopodobniej jest podrabiany.
Porównajcie sobie chociażby z tym:

Przyrównując go do modelu autora tematu, po prawej stronie jest zupełnie inna obudowa.
Z resztą tamta "okazja" jest mocno zmęczona życiem, śrubek brakuje, obudowa połamana...
Również mam model czerwony, kupiony rok temu z drugiej ręki przez OLX - czy oryginał?
Tego chyba również nie mogę być pewien, dokumenty niby na to wskazują, ale też kupiony był na allegro.
Wygląda jak ten ze zdjęcia powyżej, poza małymi detalami:
na baterii mam 3 rząd tekstu pod podwójną kreską, niebieska "naklejka" na slocie karty SIM de facto nie jest naklejką, albo przyklejona bardzo trwale.
Nie zakrywa też całego slotu jak na zdjęciu.
Z przedniej strony ma 5 oczek, reaguje na zamykanie klapki zewnętrznego etui z szybką, zdjęcia robi w dobrej jakości.
Co do testów np. w antutu - wynik wiarygodny i odpowiada referencyjnemu modelowi w bazie.
Rozdzielczość również wynosi tyle ile przewidział producent i widać to gołym okiem w porównaniu do S3 LTE.
Nie wiem jak inni, jeżeli ktokolwiek w ogóle testował, Antutu wypada w S4 gorzej w kwestii ilości operacji pamięci (czy tam jej szybkości) w porównaniu do S3 LTE

co dla mnie jest jakimś kosmicznym nieporozumieniem.
IMEI niby zgłasza tel jako S4... Dodatkowe bajery androida również działają, wifi direct, air gesture itd co można było sprawdzić bez kłopotu.
Zastanawia mnie np. kwestia strzałeczek przy WI-FI, u mojej żony w S3 są różnokolorowe a u mnie białe...

soft niby wyższy bo mam już 4.4.2...
Jak bawiłem się w rootowanie 4.4.2 kernel normalnie się ładował od I9505.
Phone INFO ze sklepu zgłasza:
Chip: apq8064
Board: MSM8960