• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #782697  autor: Kamolot
 06 lut 2015, 12:34
Witam
Jestem nowy i zielony :-D
Unikałem smartfonów jak mogłem, lecz nadeszła pora i na mnie- otrzymałem ww telefon do użytku własnego - tel ma brandowany soft na plusa - ja użytkuję go w sieci play. Jest na im android w wersji 4.4.2. Telefon całkiem fajny gdyby nie to że lubi się randomowo zawiesić tj. pojawia się komunikat iż system nie odpowiada i w tym momencie mogę czekać lub wyłączyć co czasem się nawet nie udaje. Telefon zawiesza się kiedy chce najczęściej jak go nie dotykam nawet - zawieszał się przy ładowaniu w trakcie gdy ktoś dzwonił do mnie (słyszę dzwonek ekran ciemny), jak sobie leżał na stole i raz jak biegałem po opcjach. Użytkuje go niecały tydzień a już takie akcje. Wszelakie transmisje danych powyłączane tryb nawet przełączyłem tylko na GSM. Używam wifi do połączeń. Zgrane kilka standardowych aplikacji jak Skype. Aplikacje Google same się zaktualizowały jak wykryły, że wifi jest aktywne. Pytanie moje brzmi czy takie objawy są podstawą do odniesienia telefonu na reklamację czy android lub ten tel już tak ma?
To normalne, że odpala on sobie cały czas jakieś aplikacje w tle i co parę minut mogę czyścić ram a ten mi mówi ze wyłączył 38 aplikacji? Przepraszam jeżeli te pytania już padły bądź są dziwne.

Oprócz tego całego wydziwiania tel całkiem fajny i nie mam zastrzeżeń.
Proszę o poradę.
 #782717  autor: Niezgodna7
 06 lut 2015, 13:43
Tak, ma się nie zawieszać. Ewentualnie jakaś popartolona gra /aplikacja / soft.
Co zrobić?
Wyjmij kartę mSD. I jak? Bez zmian?
*
Jak masz blisko - idź do zaufanego serwisu. Zgraj co najważniejsze przed oddaniem fona.
(zrobią reset /wgrają soft).
**
Odn. Autoaplikacji - tak już ma ten android, a ubijanie ich nie ma sensu, bo i tak się respawnują.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #782726  autor: Kamolot
 06 lut 2015, 13:58
Z racji, że nie jest to ciągłe zawieszanie (średnio raz na dobę może rzadziej) to bez msim test raczej odpada ale przypomniałem sobie, że na samym początku tydzień do tyłu po włożeniu nowiusieńkiej msim tel miał problemy z jej wykryciem ale po ponownym włożeniu było już ok.
Czy oddanie do zaufanego serwisu nie usunie gwarancji? Chciałem wrócić do salonu plusa (stamtąd dostała tel moja narzeczona w ramach nowej umowy) i oddać im na gwarancję czy to dobre rozwiązanie w tej sytuacji?
 #782799  autor: Niezgodna7
 06 lut 2015, 16:55
No tak, zapomniałem o karcie sim, fakt, problematyczne, ale trzeba kombinować, bo oddanie fona do Opa, to 2 tygodnie.
Poczekaj jeszcze trochę, może ktoś jeszcze się odezwie.
 #788410  autor: Kamolot
 03 mar 2015, 14:16
Tel wrócił z naprawy po 3 tygodniach z czego półtora przeleżał najwyraźniej jeszcze w salonie patrząc na pieczątki z serwisu. W tel zostały wymienione części, skalibrowany aparat, zaktualizowany soft. Od 4 dni wszystko w porządku. Widać wadliwy trafiłem. Dziękuję za pomoc.
 #788547  autor: Kamolot
 04 mar 2015, 07:58
No i tylko pochwaliłem i się zaczęło. Za każdym razem jak podłączę tel do ładowania lub przez usb ten głupieje - zawiesza sie i restartuje jak poprzednio i dopóki nie wyciągnę baterii będzie odwalał i siorbał baterie ile wlezie.
Jest na to jakiś fix czy znowu zostaje oddać do serwisu? Mam już tego serdecznie dość.