Witam
Jestem nowy i zielony
Unikałem smartfonów jak mogłem, lecz nadeszła pora i na mnie- otrzymałem ww telefon do użytku własnego - tel ma brandowany soft na plusa - ja użytkuję go w sieci play. Jest na im android w wersji 4.4.2. Telefon całkiem fajny gdyby nie to że lubi się randomowo zawiesić tj. pojawia się komunikat iż system nie odpowiada i w tym momencie mogę czekać lub wyłączyć co czasem się nawet nie udaje. Telefon zawiesza się kiedy chce najczęściej jak go nie dotykam nawet - zawieszał się przy ładowaniu w trakcie gdy ktoś dzwonił do mnie (słyszę dzwonek ekran ciemny), jak sobie leżał na stole i raz jak biegałem po opcjach. Użytkuje go niecały tydzień a już takie akcje. Wszelakie transmisje danych powyłączane tryb nawet przełączyłem tylko na GSM. Używam wifi do połączeń. Zgrane kilka standardowych aplikacji jak Skype. Aplikacje Google same się zaktualizowały jak wykryły, że wifi jest aktywne. Pytanie moje brzmi czy takie objawy są podstawą do odniesienia telefonu na reklamację czy android lub ten tel już tak ma?
To normalne, że odpala on sobie cały czas jakieś aplikacje w tle i co parę minut mogę czyścić ram a ten mi mówi ze wyłączył 38 aplikacji? Przepraszam jeżeli te pytania już padły bądź są dziwne.
Oprócz tego całego wydziwiania tel całkiem fajny i nie mam zastrzeżeń.
Proszę o poradę.