• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #783850  autor: 7sekund
 10 lut 2015, 14:06
WItam mamproblem z moim smartfonem Samsung Galaxy Trend Plus ponieważ zawsze od nowości (tel kupiony w lipcu 2014r) bateria mi trzymala nawet do 4 dni jak nie korzystałem z Wi-fi a jak korzyslaem to tak 2 dni i kilka godzin a od miesiąca tak nagle zaczelo mi cos zrec baterie ze trzyma mi bez neta jakies 1,5 dnia a z netem ledwie 1 dzień!! Co to może być? Jak sprawdzić co jest z telefonemnie tak. Przeciez bateria nie ma nawet roku czasu i tak nagle by spadla jej wydajność? Cos mi się nie wydaje. Musi być jakiś powod takiego szybkiego rozładowywania. Wczesniej przez noc kiedy aparat nie był użytkowany to ubywalo do 8 % baterii a teraz potrafi ubyc nawet do 15%!! Bateria 1500mAh - oryginalna kupiona razem z aparatem.

Co można z tym zrobic?
 #783852  autor: remus77
 10 lut 2015, 14:22
Cześć. Ciężko zgadywać, ale... czy sprawdzałeś czy jakieś oprogramowanie nie pracuje w tle? Zainstaluj może Battery Doctor albo inną aplikację i posprawdzaj, które aplikacje zużywają najwięcej zasobów? A poza tym, bateria ma prawo stracić na wydajności więc może najbardziej oczywista odpowiedź jest prawidłowa?

Ave!
 #783887  autor: Niezgodna7
 10 lut 2015, 15:55
Wyłącz fon, włącz.
Rzuć okiem na uruchomione programy.
 #783921  autor: 7sekund
 10 lut 2015, 17:31
Właśnie sprawdziłem w opcji BATERIA w androidzie i największe zużycie to czuwanie sieci bo az 35% chociaż nie surfuje wiele po sieci bo zaledwie do godziny na dzień i to nie codziennie. Dla przykładu podam ze sprawdzone u kumpla czuwanie sieci wyszlo 3% a surfuje bardzo dużo (tez ma Samsunga tylko nowszy model).

A może z tym czuwaniem to chodzi o laczenie się telefonu do nadajnika a nie do neta?
Da się to jakos obnizyc to czuwanie sieci do kilku procent czy to może nie jest wina tego czuwania?