• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #757258  autor: Wodzowicz
 20 paź 2014, 17:41
Witam!

Mam problem z wyborem telefonu. Dostałem propozycję od operatora z dwoma modelami do wyboru. Są to wspomniane w tytule Samsungi, Galaxy S3 LTE lub Galaxy S3 Neo. Nie wiem, który z nich będzie się lepiej sprawdzać. Jestem zielony w sprawach smartfonów, więc proszę o wyrozumiałość w odpowiedziach :|

SGSIII LTE to telefon z 2012 roku, lepsza wersja zwykłej S3ki, z dwukrotnie większą ilością pamięci. Ma, jak nazwa wskazuje, wsparcie dla LTE. Problemem tego telefonu jest jego data produkcji, a w zasadzie wielka niewiadoma, jeśli chodzi o jego dalsze aktualizacje oprogramowania. Na tą chwilę wiem, że niebrandowane telefony uzyskały możliwość aktualizacji do Androida 4.4.4. Ja miałbym brandowanego, więc już nie jest pewne, czy będzie ta aktualizacja :) Co dopiero z kolejnymi :)

SGSIII Neo to, z tego co wyczytałem, odświeżona wersja S3ki, stworzona, by zastąpić poprzedniczkę. Ma oczywiście najnowszego Androida i będzie miała na pewno przez jakiś czas możliwość kolejnych aktualizacji. Ma za to mniej pamięci od SGSIII LTE.

Który wybrać? Czy procesor Snapdragon z Neo różni się czymś od Exynosa z LTE, i czy jeśli istnieje między tymi procesorami różnica, to czy jest ona znacząca, czy to tylko detal, i należy zwrócić uwagę na inne elementy?

Z góry dzięki za odpowiedzi :wink:

#757263  autor: Morvius
 20 paź 2014, 17:59
data to nie wszystko ;) bierz s3 lte ;)

Klasyczny obserwator wątku.

#757267  autor: mariusz.dytko
 20 paź 2014, 18:09
Z podanych dwóch modeli wybór prosty, SIII LTE.

Było - Nokia 1610 (1997r.), Nokia 5110, Nokia 3210, Nokia 3410, Nokia 6100, Nokia 6030, Nokia 6310i, SE K750i, SE K800i, Samsung Wave GT-S8500, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy SIII LTE, Meizu MX4. Jest Nokia 6310i, Xiaomi Redmi Note 4 (snapdragon).