• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #740773  autor: warlox
 15 sie 2014, 20:30
Witam
Posiadam aktualnie Samsunga Galaxy Mini 2 i mam problemy z ładowaniem. Wyglądają one następująco. Kiedy bateria całkowicie pada, to czasami jest problem z podładowaniem go, ponieważ po prostu przerywa co chwile ładowanie. Tak jakby przerwa-ładowanie-przerwa-ładowanie. Poza tym jak czasami podłączam ładowarkę, to widać na pasku, że ładowanie trwa, natomiast nie pokazywany jest poziom zwiększenia baterii. Tak jakby ładowarka była podłączona, ale telefon wyraźnie nie pobierał mocy. I poza tym wszystkim ostatnia kwestia - bateria czasami mi pada mimo tego, że pokazywane jest, że mam jeszcze powiedzmy 10-15%

No i teraz pytanie, co jest powodem... Nowa bateria rozwiąże problem?

Pozdrawiam

#740783  autor: mn9
 15 sie 2014, 21:16
Ja bym sprawdził ładowarkę , może spróbuj naładować inną .

http://www.speedtest.net/android/2021729455.png

#740787  autor: warlox
 15 sie 2014, 21:27
Ładowarki i kable zupełnie nowe, to samo

#740799  autor: warlox
 15 sie 2014, 22:18
Bateria jak najbardziej czysta, płaska. Jedynie co to podczas ładowania ekran sie naprawdę nagrzewa, nie wiem czy to przez baterię

#740805  autor: Niezgodna7
 15 sie 2014, 22:41
Ok.
Więc tak:
Naładuj na wyłączonym telefonie. Coś się grzeje?
Włącz, użytkuj, coś się nagrzewa bez ładowania? Bateria jest chłodna?
Nie zalałeś przypadkiem fona? Deszczyk?

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#740813  autor: warlox
 16 sie 2014, 00:55
Ładowanie bez baterii: Wszystko w normie, bateria zimna, nic nie nagrzane
Używanie bez ładowania: Lekko ciepły wyświetlacz z baterią, ale tylko lekko [a korzystałem z testu wydajności telefonu :D ]

Co do zalania to nie, nie przypinam sobie. Faktycznie, często upada, ale ma sylikonowe etui, więc bateria zawsze na swoim miejscu. No i właśnie teraz ładuje. A są takie chwile, gdzie po prostu podłącza sie, a on jakby czuł, że podłączony, ale w ogóle nie czerpał prądu oraz w przypadku całkowitego rozładowani baterii czasami problem z naładowaniem, bo rozłącza co kilka sekund. Dodatkowo błędnie pokazuje mi stan baterii [po uruchomieniu ponownym mam już poprawny stan, ale jak jest włączony cały czas, to jednak są błędy]

#740814  autor: Niezgodna7
 16 sie 2014, 01:16
No to masz rozwiązanie: ładuj na wyłączonym, gdy fon zgłosi słabą baterię.
Jeśli występuje anormalne nagrzewanie - lepiej to ograniczać i stosować to powyższe.
PS. A na wyłączonym - nie ma problemu z ładowaniem, tak? Żadnych przerw?

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#740816  autor: warlox
 16 sie 2014, 01:22
Na wyłączonym problem jak z włączonym - czasami [zwłaszcza na całkowicie rozładowanej] po prostu przerywa, a raczej przecina ładowanie, robi to po prostu z przerwami

#752452  autor: maciek20
 29 wrz 2014, 00:49
Ciekawe czy to czasem nie jest problem ze złączem micro usb, może trzeba wymienić na nowe? Można i spróbować z baterią, czasem baterie mogą płatać figle, ja np mam ze swoim starym fonem coś takiego, mam w nim baterię zamiennik, nieoryginalną, gdy się naładuje na full, za jakiś czas telefon wskazuje że jest pusta, a mimo to nadal działa, gdy np wyłączę telefon to juz wskazuje pełne naładowanie :)
Ale Tu u Ciebie jest całkiem co innego i najlepiej iść do komisu i posłuchać rad fachowców.

Dawniej:A.OT 501,N.3510i,SE K310i,S.SL45i,M.MPX200,N.N70,SE K800i,S.B3410,N.N95,S.Omnia I900,S.B2100,N.C3,SE Xperia X1,S.Xperia J OBECNIE:S.M7500,S.M65,A.OT908,