• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #503590  autor: arek74
 15 wrz 2011, 17:29
Witam
ponieważ przymierzam się do wymiany b2100 na 2710 mam pytanie odnoście klienta e-mail (zauważyłem na foto że oprócz ikony wiadomości w menu ma ikonę @)
Czy tel umożliwia synchronizację konta gmail (kontakty, kalendarz, e-maile). Czy posiada Exchange ActiveSync. Wyczytałem gdzieś że ma możliwość synchronizacji z Microsoft Outlook, nie jestem pewien i mogę się mylić ale coś mi się wydaje, że synchro z MO jest możliwe tylko przy tej właśnie aplikacji.
Pozdrawiam

[ Dodano: 2011-09-18, 21:03 ]
ok dla potomnych, działa to tak...

Opcja SYNCHRONIZUJ

Nazwa profilu SyncMl

Kategoria synchro KONTAKTY ----- Aktywuj -- Kontakty zdalne (contacts)---- identyfikator użytkownika ([email protected]) ---- hasło(****)

Typ Synchro ---Aktualizuj wszystko

Serwer synchro https://m.google.com/syncml

i pieknie ściąga kontakty z gmaila tylko bez zdjęć

#748933  autor: pieron2007
 15 wrz 2014, 07:00
Witam,
Chciałem podziękować bo działa to bezproblemowo, do czasu.
Mam już 6 telefon po reklamacjach (poprzednie były zalane to z uszczelki baterii (nie domykała się klapka) czy ładowania (uszczelka po pół roku nie działała) i mam już drugi telefon, w którym nie potrafię synchronizować kontaktów.
Nie mam pojęcia w czym może być problem.
Mam wyłączoną w gmailu dwuetapowe logowanie nic nie pomaga.
Przy próbie synchronizacji pisze że "połączono", dalej " błąd sieci".