• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #687648  autor: slawek987
 04 sty 2014, 00:21
Witam!
posiadam samsunga s7220. nurtuje mnie w nim jedna rzecz, a mianowicie zasięg. wydaje mi się że jest słaby, bo gubi zasięg tam gdzie np SE lub Nokia (oczywiście w tej samej sieci) mają zasięg.
czytałem dużo na forum o tym, mam ustawione tryb wyszukiwania ręczny i 3g wyłączone, ale i tak wydaje mi sie że cienko z zasięgiem....
chciałem zapytac czy ten typ tak już ma, czy nie powinien gubic zasięgu? czasami zdarza się tak że jak zgubi zasięg i potem pyta się czy wybrac inna sieć...
Bardzo proszę o pomoc,
dodam jeszcze że sieć to PLAY.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2014, 15:14 przez slawek987, łącznie zmieniany 1 raz.

#687654  autor: maniek89
 04 sty 2014, 00:38
Ustaw na automatyczny i tryb podwójny z 3g.
On pokazuje mało kresek ale w rzeczywistości zasięg ma, dopóki masz nazwę operatora na wyświetlaczu można dość komfortowo z niego korzystać. Miałem go, przejechałem całą Polske z nim i nie było problemów. Poużywaj na pełnym automacie, play ma bardzo dobre pokrycie 3G i korzysta tez z roamingu więc warto spróbować. Na 3g bateria wcale mi szybciej nie spadała a jakość rozmów o wiele lepsza.

#690079  autor: slawek987
 13 sty 2014, 21:59
Ok, dzieki za odpowiedź.
Bedę używać teraz na ustawieniach o jakich mówisz i sprawdzę jak to sie ma :)