• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #662641  autor: sebeks
 18 wrz 2013, 18:14
Witajcie.

Posiadam ww Samsunga. Nigdy nie było z nim problemu, nie spadł, nie wpadł do wody.

I tak. Odpalam telefon, ok, a po jakiś kilku minutach wariuje. Tzn. widać że sam jakby wciskał same jedynki, potem sam wybiera nr alarmowy. I tak wokoło Wojtek :)

Nic nie daje klikanie w klawisze, trzeba wyciągnąć baterię.

Te kody do resetowania i czyszczenie nic nie dało.

Nie wiem już co może być, czy klawiatura (klika normalnie) czy to może oprogramowanie ?

Dzięki z góry za konstruktywną pomoc :)

#662661  autor: sebeks
 18 wrz 2013, 19:33
Ogólnie to się nie da wyciągnąć jednego klawisza, jest całość. A w ogóle to 4 rzędy poziome. Nie da się wyjąć jednego klawisza...

A po włączeniu telefonu jest chwila ok, mogę nawet w menu wejść ale zaraz zaczynają się wariacje...

#662669  autor: Niezgodna7
 18 wrz 2013, 19:48
Skoro widać na ekranie, że wciska się jedynka, to trzeba do tego mikrostyku zajrzeć.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#662670  autor: sebeks
 18 wrz 2013, 20:01
O kurka... Mówisz że się uda dostać do tego mikrostyku ? A może lepiej żeby szkód nie narobić może kupić nową klawiaturę i wymienić ? Ale z drugiej strony czytałem teraz w sieci że może to być problem z oprogramowaniem również.
 #663699  autor: sebeks
 23 wrz 2013, 20:52
Dzięki Calm7 za pomoc. Faktycznie coś się stało z mikrostykiem, może za mocno był wciśnięty, ponieważ jak rozebrałem telefon, wyciągnąłem klawiaturę to tak bardzo dziwnie i z oporami skakał. Jednakże jak sobie "poklikałem" na sucho zapałką, to wszystko wróciło do normy. Zrobiłem nawet test (po złożeniu fona) i klikałem w tę jedynkę z milion razy:) Działa. Zaoszczędziłem pewnie parę dych bo już korciło mnie podejść do serwisu. Z tego wirtualne piwko dla Ciebie :) Pozdrówki.

#663704  autor: Niezgodna7
 23 wrz 2013, 21:16
A proszę Cię bardzo!
:- )
Miłego użytkowania, hej.