• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #621303  autor: Marek1973
 19 mar 2013, 16:47
Witam,

Mam pytanie. Kupiłem w salonie nowy telefon Samsung GT-C3780 i mam z nim ciągle problemy. Otóż notorycznie się zawiesza, kiedy ktoś do mnie dzwoni to usłyszę jeden lub dwa sygnały a później cisza, ewentualnie tylko wibruje i nie mogę odebrać ani niczego nacisnąć, po prostu zawieszony, muszę wyjąć i włożyć baterię wtedy na nowo odpala. Kiedy słucham muzyki ciągle coś trzeszczy i pstryka i wtedy wyłącza się odtwarzacz a telefon się sam restartuje. Byłem w serwisie ale Pani sprzedawca mnie zbyła miłą gadką, coś w nim przestawiła i powiedziała, że będzie dobrze. Czy ktoś może doradzić mi co z tym telefonem zrobić? Z góry dzięki za pomoc.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2013, 11:22 przez Marek1973, łącznie zmieniany 1 raz.

#621432  autor: Niezgodna7
 20 mar 2013, 00:02
Nie wiem czy inni potwierdzą - oddaj go do serwisu, póki jest na gwarancji.

#621480  autor: kowcio
 20 mar 2013, 11:21
Przed oddaniem do serwisu wpisz kod *2767*3855# - on wymaże Ci wszelkie dane (z pamieci telefonu), przywróci wszystkie ustawienia, a także wyczyści sektory pamięci telefonu, do której normalnie nie ma dostępu zwykły użytkownik- a to może powodować powyższe problemy.

C3780 mam i u mnie działa znakomicie. Jakieś 2 miesiące temu go kupiłem, nigdy przez ten okres nie działo się z nim nic, co zaniepokoiłoby mnie. Nigdy się nie zrestartował, zawiesił, ani nigdy nie było problemów z rozmowami (trochę jednak odbieram tych rozmów na nim).

A pani w serwisie lub w sklepie (zalezy gdzie kupiłeś ten telefon) ma święty obowiązek telefon przyjąć na reklamację, jedynie mogą ją odrzucić, ale w tym przypadku nie mają najmniejszego powodu, no chyba że nie przyznałeś się nam, że wziąłeś telefon do wanny ze sobą :-)

#621494  autor: Marek1973
 20 mar 2013, 12:25
Dziękuję za pomoc, pomogło wpisanie tego kodu i zresetowanie teleonu, przynajmniej na razie jest ok.

#621626  autor: tom884
 20 mar 2013, 20:54
Ja mam ze swoim C3780 taki "problem" że parę razy zdarzyło mi się że osoba z którą rozmawiałem skarżyła się że bardzo żle mnie słyszy (zasięg był dobry bo byłem w centrum miasta) ale gdy póżniej dzwoniłem do paru znajomych żeby sprawdzić jak oni mnie słyszą to wszystko było OK...mam ten telefon od 2 miesięcy i taka sytuacja zdarzyła się tylko 2 razy ale trochę mnie to martwi. Myślałem że to wadliwy mikrofon ale nie chcę wysyłać go na gwarancję a po miesiącu usłyszeć że wszystko jest OK bo rozmawia się normalnie i jeszcze płacić za kuriera.

#621666  autor: kowcio
 20 mar 2013, 22:28
Mnie tylko raz powiedzial ktos, ze mnie gorzej slyszy. Ale to tylko chwilowy spadek byl. Bylo to w moim mieszkaniu, czyli przy maksymalnym zasiegu Orange. Teraz mam ponad 20 godzin wygadane przez ten telefon i jesli chodzi o rozmowy, to mnie zadowala to co jest.

#650877  autor: pablo0202
 29 lip 2013, 07:57
Ja z kolei mam taki problem:

Telefon działa ładnie pięknie aż do momentu gdy go nie używam przez dłuższą chwilę. Nie wiem czy zawiesza się czy przechodzi w tryb czuwania ale w tym czasie nikt do mnie nie może się dodzwonić, nie dochodzą smsy, nic. Nie reagują klawisze dopiero gdy nacisnę przycisk uruchomienia tel. od razu przechodzi do trybu gotowości bez ekranów początkowych bez wpisywania pinu. Nie wiem czy jest to wada tel. czy może jakieś ustawienie, którego nie mogę zlokalizować proszę o pomoc.

#661946  autor: julianmitecki
 15 wrz 2013, 06:18
moj wczoraj ni to się zresetował po prostu aplikacje sie zamknęły, poszło skanowanie jak przy uruchomieniu i po 3 minutach było wszystko ok