• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #556017  autor: sanders20
 22 maja 2012, 20:59
Witam!

Mam problem z moim nowo zakupionym w salonie orange telefonem komórkowym samsung chat 335, a dokładnie to chodzi o zdjęcia. Włożyłam do niego moją kartę pamięci z poprzedniego telefonu i wszystko z niej widać w telefonie tylko większość zdjęć nie chce się wyświetlić. Zdjęcia do ok. 190kb pokazują się a powyżej 200kb już nie czyli prawie wszystkie i słyszałam, że jakaś aplikacja mi potrzebna i będzie działać, ale nie wiem jaka i co zrobić.

Z góry dziękuję za pomoc!
Ostatnio zmieniony 22 maja 2012, 22:57 przez sanders20, łącznie zmieniany 1 raz.

#556033  autor: Mordrag
 22 maja 2012, 22:38
Niestety tańsze Samsungi mają problem z obrazami o większym-ej rozmiarze, rozdzielczości. Jedyne rozwiązanie to zmiana rozdzielczości zdjęcia na niższą na przykład programem Vso Image Resizer

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#556036  autor: orson_dzi
 22 maja 2012, 22:58
Tak już jest. Dużo Samsungów z niższej półki nie obsługuje zdjęc w większym rozmiarze niż rozdzielczość aparatu.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)