• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #365508  autor: nazir
 18 paź 2009, 21:43
Witam wszystkich.
Mam pytanie do tych co znają ten model. Niedługo zmieniam telefon i zastanawiam się nad solidem b2700, chciałbym jednak wiedzieć jak długo trzyma bateria w 3G a ile w 2G (czy można wyłączyć 3G?)
Jak naprawdę spisują się :kompas i wysokościomierz? Czy wskazania są dokładne?
Rozwiejcie moje wątpliwości, biorę pod uwagę także B2100 ewentualnie SE C702. Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony 19 paź 2009, 13:42 przez nazir, łącznie zmieniany 1 raz.

#365522  autor: ryke24
 18 paź 2009, 22:51
W styczniu bedzie rok uzytkowania b2700.Wiec pare slow prawdy moge o nim powiedziec:)
O bateri mozna sie troche rozpisac.W moim przypadku 8-9 dni w trybie 2G(GSM). ok 1 godzina rozmowy 100 sms wyslanych i ok 100 odebranych.Jak duzo rozmawiam...ok 3-4 dni.
W 3g czas pracy baterii zdecydowanie krotszy.Co 3 dzien ladowarka.(wszystko takze zalezy od zasiegu 3g.Wiadomo jak jest max zasieg bateria wolneij schodzi jak slabiutki telefon sie musi bardziej napracowac.)

3 opcje wyboru.Automat(gsm+umts).tylko GSM,tylko UMTS.

2 sprawa.Osobiscie nie sprawdzilem ale wiele ludzi pisze na forach itp....karta pamieci zdecydowanie takze obniza czas pracy bateri w tym moedelu.Nie uzywam karty pamieci wiec wiec zdania o tym wyrobionego nie mam...ale zeby nie bylo to wspominam:)

Kompas od biedu ujdzie...ale wysokosciomierz nie oszukujmy sie tandeta:)Dla mnei tych 2 rzeczy jak by nie bylo w telefonie.Nie uzywam i nie mam zamiaru:)

Jak sa jakies pytania do w/w wymienionego telefonu pytaj:)

#365552  autor: nazir
 19 paź 2009, 11:04
Dzięki za odpowiedź.
W zasadzie to już pomogłeś mi w podjęciu decyzji. Na B2700 patrzyłem podkątem wyjazdów w góry, ale jeśli kompas i wysokościomierz sprawują się nie zabardzo to wezmę raczej B2100. 3G nie potrzebuję, a i bateria dłużej będzie trzymać. No i do tego bardziej wytrzymały. Jeszcze raz dzięki.

#371103  autor: zielony
 22 lis 2009, 10:00
Witam bierz b2100 a nie b2700 miałem oba tzn. ostał mi sięb2100 jest prostszy, bateryjka dłużej trzyma, nie ma tylu bajerów, ale jak to już ktoś nadmienił kompas to sobie można w d.... wsadzić, krokomierz i wysokościomierz to samo, b2100 jest bardziej wytrzymały sprawdzałem, i faktycznie działał wrzuciłem go do kubka plastikowego, zalałem wodą i na noc do zamrażalnika i rano działał :P naprawdę polecam ten telefonik a bym zapomniał przy b2700 miałem trzaski podczas rozmowy dwa razy w serwisie a serwis samsunga działa lepiej nie mówić.....
Prowadzę naprawdę aktywny tryb życia a ten telefon był moczony, ochlapany błotem, upadki co prawda w błoto albo na trawę ale widać, że jest mocny, polecam też zegarek casio g-sock mudman:P mam go 4 lata i nie do zajechania:)

pozdrawiam

#371150  autor: kowcio
 22 lis 2009, 15:00
zielony pisze:mam go 4 lata i nie do zajechania:)
Którego?
B2700 miał premierę gdzieś w drugiej połowie 2008 roku, a B2100 w marcu '09 ;-)

#371162  autor: Spiite
 22 lis 2009, 15:35
Ten zegarek polecał..

#371224  autor: nazir
 22 lis 2009, 20:15
Wybrałem B2100 i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Spełnia moje oczekiwania - świetnie spasowana obudowa, fajne menu, latarka naprawdę mocno świeci. Bateria po pierwszym ładowaniu wytrzymała 18 dni w stanie czuwania (trochę zabawy bez dzwonienia i wysyłania sms). Po drugim ładowaniu minęło 6 dni i ubyła jedna kreska (z pięciu). Telefonu nie używałem. Jestem w trakcie przenoszenia numeru więc dopiero na początku grudnia zacznę go używać i wtedy zobaczę ile jest wart.