• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #331772  autor: dontmove
 26 kwie 2009, 12:24
witam wszystkich
moze tak glupio zaczynac staz na forum od pytan ale sam niestety sobie nie poradze

otoz moj problem przedstawia sie nastepujaco:
niedawno stalem sie posiadaczem samsunga f480 - fabrycznie zalozony simlock na orange
wczoraj bylem pozbys sie simlocka bo jestem uzytkownikiem ery
po wlozeniu karty ery niby wszystko bylo ladnie pieknie az do proby wykonania pierwszego polaczenia przychodzacego lub wychodzacego - przy polaczeniu przychodzacym fon zapisal dzwoniacy numer jednak natychmiast odrzucil polaczenie, potem bylo juz glucho - brak mozliwosci wykonania i odbierania rozmow - telefon jak wsciekly wyswietla "ograniczone uslugi operatora"
probowalem 2 abonamentowych kart ery + jednej taktaka + na koncu sprobowalem prepaida orange - efekt ten sam - uslugi ograniczona i brak mozliwosci normalnego uzywania telefonu
moze trzeba jeszcze dodac, ze w punkcie gdzie zdjeto mi simlocka (heh albo przynajmniej probowano to zrobic) telefon dzialal na karcie play bez problemu
przy odpaleniu z kodu tego trybu dla samsungow, ktory pokazuje zalozone blokady telefon twierdzi, ze simlock jest zdjety

co moze byc przyczyna takiego zachowania sie tego grata? zle zdjety simlock? brak w preferowanych sieciach naszej ery? (wklepalem recznie i nic nie pomoglo) siec 3G?
zapomnialem dodac - czasem po wyjeciu bateri telefon na chwile zaloguje sie w erze - raz nawet udalo sie wyslac smsa ale to na razie max co osiagnalem

nie mam pojecia co jest grane - bardzo prosze o pomoc obeznanych w temacie forumowiczow

#353342  autor: widex
 18 sie 2009, 16:25
dontmove pisze:co moze byc przyczyna takiego zachowania sie tego grata?
Podczas zdejmowania simlocka, uszkodzili oprogramowanie
dontmove pisze:(wklepalem recznie i nic nie pomoglo) siec 3G?
Sieć UMTS tutaj nie ma nic do rzeczy
dontmove pisze:czasem po wyjeciu bateri telefon na chwile zaloguje sie w erze - raz nawet udalo sie wyslac smsa ale to na razie max co osiagnalem
Poradziłbym wypróbowanie na innej karcie, bo w końcu mogłabyć winna karta. Problem z "łapaniem" zasięgu to raczej problem oprogramowania lub sprzętu. Spróbuj iść do miejsca w którym zdjęci simlocka i przedstawić problem. Pieniędzy raczej nie odzyskasz, ale dowiesz się co było dokładnie zgrzebane.

Miałem taką sytuację z Motorolą. Tak naprawdę więcej wiedziałem niż ta osoba co zdejmowała simlocka.