• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #349712  autor: kubasz
 31 lip 2009, 22:50
Mój nowiutki Samsung F480 wczoraj, bez żadnego powodu, zrobił się właśnie taki:
klik1
klik2
Nie mam pojęcia co zrobić - na wyświetlaczu nie ma żadnej folii, pod którą mogłoby się dostać powietrze. Czy możliwa jest wymiana takiego telefonu na gwarancji? :(

Pozdrawiam, Kuba.

#349720  autor: hettman
 31 lip 2009, 23:08
ta obudowa (przednia) sklada sie z czegos a,la plexi(poliweglan chyba to sie nazywa-to samo co na klosze reflektorow aut) a pod tym jest warstwa farby lub metalu(pylu metalowego) i cos co zabezpiecza ta warstwe-najczesciej cienki plastik lub kolejna faba- i pod wplywem nacisku(np w kieszeni lub od kluczy)lub od potu lub wady fabrycznej ta warstwa metalu/farby wraz z warstwa ochronna odeszla od "szybki zew. a to co jest takie ladnie fioletowe to zalamanie swiatla lub taki wlasnie odcien daje farba niebezposrednio "przyczepiona" do szybki-teraz mozesz zmienic obudowe lub sie przyzwyczaic :-D Co do wymiany to znajac serwisy samsunga to raczej se mozesz pogwizdac a i karte gwar.moga Ci uniewaznic. :-D

#349724  autor: kubasz
 31 lip 2009, 23:15
Ile może kosztować wymiana obudowy? :> Naprawdę nie uda się nic wyciągnąć od Samsunga? Wszyscy mają takie doświadczenia? Typowa wada fabryczna, brr.

#349956  autor: kowcio
 02 sie 2009, 20:15
kubasz pisze:Ile może kosztować wymiana obudowy? :>
Jak wymienisz obudowę to i tak stracisz gwarancję, więc spróbuj iść do serwisu- tutaj nic nie ryzykujesz. I tak po wymianie obudowy stracisz gwarkę. Na allegro są jakieś obudowy do F480.

#349963  autor: bledos
 02 sie 2009, 20:37
Wszędzie pracują tylko ludzie. Zdarzało mi się reklamować tzw. przypadki beznadziejne, telefony uszkodzone mechanicznie, które wracały z serwisu jak nowe. Zanim cokolwiek zaczniesz grzebać, posłuchaj kowcia, serwis, później będziemy myśleć dalej ;)

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9