• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #342075  autor: elrond
 20 cze 2009, 18:05
Wszyscy wiemy jak w Play wygląda (czytaj: kosztuje) korzystanie z internetu. Dostęp do sieci jest dla mnie istotną sprawą, z drugiej jednak strony nie chciałbym zmieniać operatora ponieważ do Play migruje coraz więcej rodziny. Kalkulując wyszło mi, że najtaniej byłoby korzystać z pakietów internetowych w Simplusie, wychodzą taniej niż iPlus simdata. Problemem jest telefon i jego... jedno-sim-owość.

Czy coś takiego dałoby się upchnąć w slot karty sim? ewentualnie bez tej górnej blaszki jakoś to wykombinować?

Posiadam w domu takiego dual sima:

Obrazek

i jego za nic nie da sie użyć. Ani podłożyć pod sim w slocie, ani zmieścić drugiej karty pod pokrywą baterii.W tym momecie już mi wszystko jedno - karty mogą być pocięte.

Ten dual sim na podanej wyżej aukcji dużo nie kosztuje, więc można by zaryzykować. Pytanie tylko czy ktoś miał z nimi styczność i ma jakieś doświadczenia? A może jakieś inne pomysły?

#342076  autor: piokuk
 20 cze 2009, 18:20
To nie jest taka prosta sprawa. Miałem w swoim życiu co najmniej 20 dual simów. Z faktu, że się zmieści do telefonu wcale nie wynika, że zadziała. Ja za najbardziej uniwersalną uznaję tzw. generację 20, która bez problemu działa mi np. w Nokii N82. Teoretycznie nowsza generacja 23 działać już jednak nie chce. Szczerze powiedziawszy ten wydaje mi się za tani.

#342078  autor: elrond
 20 cze 2009, 18:30
Dzięki za info. Przypominam sobie że już chyba kiedyś pisałeś o tych generacjach.

piokuk, TEN jest 20 generacji. Nie ma F480 na liście... ale w sumie mógłbym spróbować kupić to za 14 zł.

#342901  autor: elrond
 25 cze 2009, 21:45
Kupiłem ten z mojego postu wyżej. Zobaczymy, na razie czekam na paczkę. Na aukcji rozeszła się cała 100-etka.