- Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Sorry literówka. Restart telefonu, po każdym domyślnie jest włączone NFC. Wyłączam NFC z paska i bezpośrednio w ustawieniach telefonu.
@Burito
Nie potrafię uwierzyć, że to powraca u Ciebie mimo wyłączenia w Ustawienia-Połączenia-NFC i płatności dotykowe, ponieważ u mnie wyłączenie tam dezaktywuje NFC na stałe i restart go nie przywraca. Czy nie masz tam może widocznej jakiejś nietypowej aplikacji?
Nie potrafię uwierzyć, że to powraca u Ciebie mimo wyłączenia w Ustawienia-Połączenia-NFC i płatności dotykowe, ponieważ u mnie wyłączenie tam dezaktywuje NFC na stałe i restart go nie przywraca. Czy nie masz tam może widocznej jakiejś nietypowej aplikacji?
Fakt, że to telefon służbowy zarządzany przez firmę ale pomimo wyłączenia w Ustawieniach/Połączenia/NFC i płatności bezdotykowe nadal po restarcie mam włączone NFC...
Jak po uruchomieniu odblokowujesz ekran? Dotknięciem palca w czytnik czy pinem? Spróbuj pinu. Być może ustawiłeś skrót dwukrotnego dotknięcia dla aplikacji portfel.
Mnie się wydaje, że to albo coś narzuconego przez administratora urządzenia (firmę), albo jakaś aplikacja uruchamiając się po restarcie aktywuje NFC (dla Bluetooth da się to sprawdzić, ale dla NFC niestety nie).
PIN-em.koszalineo941268 pisze: ↑09 sty 2025, 13:43Jak po uruchomieniu odblokowujesz ekran? Dotknięciem palca w czytnik czy pinem? Spróbuj pinu. Być może ustawiłeś skrót dwukrotnego dotknięcia dla aplikacji portfel.
Korzystałeś w tym telefonie z NFC? Jaką aplikacją? Masz w niej ciągle podpiętą kartę?
Nie korzystałem i nie korzystam z NFC w tym telefonie.koszalineo941268 pisze: ↑09 sty 2025, 16:33Korzystałeś w tym telefonie z NFC? Jaką aplikacją? Masz w niej ciągle podpiętą kartę?