• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Motorola i Lenovo oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Motorola i Lenovo oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #140273  autor: glombi
 08 sty 2007, 23:29
Witam!
Mam telefonik motke T722i kupilem do niego kabel rs232 (zwykły COM) i mam problem z doborem softu do zgrywania dzwonkow i tapet za jego pomoca. Zna ktoś programik do komunikacji tego telefonu z kompem.
Pewnie ktoś sie juz spotkal z tym problemem, szukalem na forum ale nic nie znalazlem.

#140311  autor: b@sho
 09 sty 2007, 00:40
Mobile Phone Tools

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#140402  autor: glombi
 09 sty 2007, 19:05
Sprawdzałem ten program są w nim trzy opcje połączenia Usb, bluetooth i podczerwień, czy mam uważać opcje usb jako pod com

#140442  autor: b@sho
 09 sty 2007, 21:55
w manualu do programu jest napisane:
Jeden dostepny port USB lub port szeregowy w przypadku korzystania z
polaczenia kablowego albo aktywny adapter Bluetooth lub dzialajacy port
podczerwieni.
tak wiec powinno chodzic. jak masz wersje :?: bo w 3 i 4 sa do wyboru te opcje ktore mowisz wiec sproboj z tym usb. ale w starszej wersji wystepowala 4 mozliwosc z portem szeregowym.
najlepiej niech sie orb wypowie, ma wiekszy doswiadzczenie

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#140486  autor: orB
 09 sty 2007, 23:44
glombi pisze:Sprawdzałem ten program są w nim trzy opcje połączenia Usb, bluetooth i podczerwień, czy mam uważać opcje usb jako pod com
Kabel COM? Skąd Ty go dorwałeś? Z antykwariatu? :) Jeśli to jednak jest USB to w tym momencie gdy pojawia się to okienko wyboru DOPIERO podłączasz telefon. Nie wcześniej nie później. Powinno wykryć i zainstalować. Jeśli nie, to wybierz połączenie USB. Wiem że na 100% można tam ustawić żeby przeszukiwał porty COM w poszukiwaniu telefonu, tylko nie pamiętam już gdzie.