• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Motorola i Lenovo oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Motorola i Lenovo oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #1189307  autor: rogmaniek
 17 mar 2025, 21:00
Cześć.

Od aktualizacji mojej Motki G 54 Power Edition do Andka 15 nie chce działać hotspot. Czasami na chwilę się włączy, ale zazwyczaj po kilkunastu, kilkudziesięciu sekundach się wyłącza.

Sprawdzałem inną kartę Orange i jest tak samo. Co ciekawe, z kartą T-Mobile jest wszystko ok w tej Motce i działa hotspot.

W Motce G 34, w której jeszcze mam Andka 14, oczywiście hot spot działa prawidłowo.

Macie jakieś pomysły? Niby telefon z oficjalnej, jedynie słusznej listy, a tu taki zonk.

Jeśli lepszy temat to mojego posta, to prośba o przeniesienie do innego działu.

Aaa i często teraz speedtesty pokazują upload 0 Mb/s. Ale nawet jak pozuję kilkanaście i kilkadziesiąt Mb/s, to i tak hotspot po chwili się wyłącza. Dziwne to.

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!
 #1189796  autor: robertt.sobolewski696451
 26 mar 2025, 13:17
Cześć,
Również mam ten sam problem po aktualizacji mojej Motoroli G 54 Power Edition do Androida 15. Hotspot działa tylko przez chwilę, a potem zazwyczaj wyłącza się po kilku lub kilkunastu sekundach. Sprawdzałem kartę Orange i problem nadal występuje. Natomiast z kartą T-Mobile wszystko działa bez zarzutu, podobnie jak w Twoim przypadku.

Mam nadzieję, że ktoś z producentów lub operatorów podejmie się rozwiązania tego problemu.
 #1190209  autor: zulu144dwa
 01 kwie 2025, 20:27
uberacki976241 pisze:
01 kwie 2025, 19:18
To nic nie daje. Zauważyłem że po godz 18 hotspot już działa. Może jakiś harmonogram jest wgrany?
Raczej coś wyłączyłeś.
Na innych urządzeniach po aktualizacji androida był problem z transmisją np. gdy jednocześnie były włączone: WiFi , bluetooth, transmisja i hotspot osobisty

Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.
 #1190300  autor: robertt.sobolewski696451
 03 kwie 2025, 13:14
Rozmawiałem z działem obsługi klienta, który poprosił, abym przesłał raport błędów. Nie jestem pewien, czy to pomoże, ale może warto spróbować:
Przejdź do Ustawienia > Ocena i opinie.
Wybierz odpowiednią ikonkę oceny telefonu.
Wypełnij wyświetlone pola, wyjaśniając, dlaczego wystawiłeś taką opinię.
Zaznacz opcję "Dołącz dziennik systemowy".
Kliknij Prześlij.
Raport trafi bezpośrednio do inżynierów, którzy będą mogli przyjrzeć się problemowi i go naprawić.